Recept sastojci: 400 g dagnji 1 mladi luk 100 ml pasirane rajčice 1 mala ljuta papričica 4 žlice bijelog vina 2 češnja češnjaka 1 žličica smeđeg šećera 1 svežanj peršinova lišća papar 1. Očistite dagnje pod tekućom vodom i uklonite im “bradu” (vlakna koja vire iz ljušture). Sitno nasjeckajte mladi luk. Operite peršin, osušite ga i sitno nasjeckajte. 2. Zagrijte dvije žlice ulja u teflonskoj tavi i pržite luk na slaboj temperaturi otprilike osam minuta. Dodajte češnjak i ljutu papričicu te sotirajte još jednu minutu. 3. U tavu dodajte pasiranu rajčicu, prstohvat papra i šećer te zagrijavajte još pet minuta. 4. Kuhajte dagnje s vinom u pokrivenoj posudi četiri minute. Kad su napola kuhane, promiješajte drvenom kuhačom. Procijedite dagnje i sačuvajte četiri žlice te slasne tekućine. 5. Dodajte tekućinu od školjaka u umak od rajčice i kuhajte još dvije minute. Dodajte dagnje, promiješajte i kuhajte još minutu. Svakako treba pripaziti na začinjanje umaka od rajčice. Jednom kada mu se doda tekućina u kojoj su se kuhale dagnje, sol najčešće nije potrebna. Ako je ipak nedovoljno slano, dodajte malo soli te pospite izdašnom količinom sjeckanog peršinova lišća i odmah poslužite.