Nakon što je nekoliko godina radila kao model, Britanka čarobnog osmijeha Lorraine Pascale odlučila je slijediti svoju životnu strast - kuharstvo. Stekla je nekoliko diploma iz kuhanja i enologije te se prihvatila posla - radila je u nekoliko renomiranih restorana te pokrenula vlastiti posao pečenja torti. Uskoro je počela pisati knjige i snimati emisije koje su oduševile gledatelje diljem svijeta. - Kao djevojčica maštala sam  o karijeri policajke, no sudbina je tako htjela pa me sa 16 otkrila skautica Beth Boldt, koja je otkrila i moju slavnu kolegicu Naomi Campbell. Okušala sam se i kao automehaničarka u Škodinoj tvornici u mjestašcu Deal u Kentu. Radila sam i kao tajnica, ali i kao hipnoterapeut za što sam se školovala na Londonskom koledžu za kliničku hipnozu. Prije 10 godina otkrila sam kulinarstvo kao svoj životni poziv tijekom tečaja koji je vodila autorica kuharica i vlasnica restorana Prue Leith. Svatila sam tada koliko kuhanje može biti kreativno, a svidio mi se i taj osjećaj zadovoljstva kada druge počastiš jelom koje si sam spravio. Volim ta čuda koja se događaju u pećnici – objašnjava Lorraine. U kulinarskom svijetu postala je popularna kada je, uz pomoć slavnog britanskog chefa Marca Pierrea Whitea, došla u kontakt s robnom kućom Selfridges od koji je dobila prvu veliku narudžbu – 250 božićnih torti. - Torte za mene predstavljaju nekakav osjećaj udobnosti, topline doma, ljubavi... Mnogi ljudi sjećaju se kada su ispekli svoju prvu tortu ili kolač – kaže Lorraine. - Zapravo kuham oduvijek, još od djetinjstva. Moja posvojiteljica radila je često i noću pa sam si sama morala pripremati večere, iako je to uglavnom bilo podgrijavanje onoga što bi mi ona ostavila u frižideru. Najviše sam u djetinjstvu naučila od svog  tate, posvojitelja. On je bio učitelj stranih jezika, puno je putovao i bio lud za hranom. No sve do nedavno, kada smo skupa snimali jednu epizodu moje TV emisije, nisam imala prilike kuhati uz njega – pripovijeda šarmantna 43-godišnja kulinarska zvijezda. Lorrainein šarmantni osmijeh prvo je što ljudi primjećuju na slavnoj kuharici, koja recepte spravlja s takvom lakoćom da sve u njezinim emisijama izgleda baš kao da je "piece of cake". Takav stav ima i prema životu općenito pa tako vrlo rijetko priča o svom djetinjstvu koje nije bilo nimalo lagano. Naime, Lorraine je ubrzo nakon rođenja dana na posvajanje. Njezini posvojitelji razveli su se kad joj je bilo tri godine. Lorraine je ostala živjeti s majkom, no nakon što se ona razboljela, slali su je po raznim udmiteljskim obiteljima te se naposlijetku vratila svojoj posvojiteljici. Zato je danas vrlo aktivna u humanitarnim organizacijama koje se bave posvajanjem djece. Kako je sama imala problematično odrastanje, isto ne želi svojoj kćeri Elli,  koju ima iz braka s poljskim jazz glazbenikom Countom Kazom Balinski-Jundzillom (od kojeg se u međuvremenu razvela). Posebno se trudi oko svoje mezimice za koju, priznaje, danas najradije kuha. - Moja Ella luda je za tartufima, ribom i mesom i uvijek mi prigovara kada joj nije po volji nešto što skuham. Kad je kod oca u Irskoj često razgovaramo putem interneta, pa čak i kuhamo zajedno preko Skypea – otkriva Lorraine koja je, za razliku od svoje kćeri, u djetinjstvu ludovala za čokoladoma i browniesima na koje je trošila sav svoj džeparac. A što lijepa Lorraine planira u budućnosti, koja će biti tema njezine nove kulinarske emisije i njezine nove kuharice? - Imam pregršt ideja za nove emisij, i knjige, no još nisu u fazi realizacije – tajnovita je Lorraine Pascale koja za sebe kaže da često zapleše od sreće kad je oduševi okus netom kušane hrane. Napisala: Emina Basara RECEPT ZA UKUSAN BLAGDANSKI KOLAČ ZIMSKA ČAROLIJA LORRAINE PASCALE POTRAŽITE U PRVOM BROJU STORYGOURMETA