Recept
sastojci:
½ litre mijeka
4 žumanca
100 g + 3 žlice šećera
25 g kukuruznog škroba
1 štapić cimeta
naribana limunova korica1. Neka mlijeko s cimetom i limunovom koricom zakipi. Istucite žumanca, 100 grama šećera i kukuruzni škrob (gustin) te dobivenu smjesu umiješajte u kipuće mlijeko. Promiješajte, vratite na štednjak i zagrijavajte na slaboj vatri dok se ne zgusne.
2. Kremu razdijelite u četiri zdjelice i pustite da se potpuno ohladi u hladnjaku.
3. Prije posluživanja pospite šećerom te ga karamelizirajte.
4. Vanilija i narančina korica odlična su i ukusna zamjena za cimet i limun!
Crema catalana (katalonska krema)
Zvjezdani vodič za vikend od 11. do 13. srpnja 2025.: Ova 3 znaka osjetit će pozitivne vibracije snažnije nego ostali
STORYBOOK U ČAŠI: Volite matchu ali i limunadu? Imamo odličan osvježavajući prijedlog - Iced Matcha Lemonade
Slavna Birkinica slavne Jane Birkin ima novog vlasnika: Iznos za koji je prodana mogao bi vas iznenaditi
Aleksandra Prijović traži novu dadilju: Nudi plaću od 5.000 eura, a ovaj uvjet odbit će mnoge
'Za nekoga si cijeli svijet...': Oglasio se bivši suprug Marije Mikić, nakon razvoda ga preplavile emocije
'Ima i na koga biti prelijepa': Kći omiljene pjevačice pozirala u kupaćem, u ovakvom izdanju je nikad nismo vidjeli