Marelice su superzdravo ljetno voće, sezona tek počinje, a iako su preukusne svježe, odlične su u kolačima, bilo biskvitnim bilo kremastim ili u pitama. Iskoristite sezonu ovog ukusnog slatkog voća u ljetnoj verziji knedli.
Napravite mekano tijesto od pire krumpira i umjesto šljiva u tijesto zamotajte slatke marelice. Knedle možete jesti kao laganiji ručak ili kao desert.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 600 g marelica
- 300 g brašna
- 1 jaje
- krušne mrvice
- vanilin šećer
- ulje
- šećer
Priprema:
- Krumpir očistite, skuhajte i napravite pire, dodjate sol, malo ulja i jedno jaje pa sve dobro sjedinite.
- Zatim dodajte brašno i umijesite tijesto.
- Razvaljajte tijesto i podijelite na kavdratne komade.
- Uzmite marelicu i omotajte u jedan od komada tijesta i tako napravite kndelu.
- Kuhajte oko 8 minuta u kipućoj vodi, kada knedla ispliva znači da je gotovo.
- Krušne mrvice ispržite na ulju, pa kuhane knedle uvaljate u njih.
- Pospite vanilin šećerom, cimetom ili dodajte na vrh žlicu kiselog vrhnja.
Prethodna vijestSljedeća vijest