Marelice su superzdravo ljetno voće, sezona tek počinje, a iako su preukusne svježe, odlične su u kolačima, bilo biskvitnim bilo kremastim ili u pitama. Iskoristite sezonu ovog ukusnog slatkog voća u ljetnoj verziji knedli.

Napravite mekano tijesto od pire krumpira i umjesto šljiva u tijesto zamotajte slatke marelice. Knedle možete jesti kao laganiji ručak ili kao desert. 

Marelice.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 600 g marelica
  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • vanilin šećer
  • ulje
  • šećer

Priprema:

  • Krumpir očistite, skuhajte i napravite pire, dodjate sol, malo ulja i jedno jaje pa sve dobro sjedinite.
  • Zatim dodajte brašno i umijesite tijesto.
  • Razvaljajte tijesto i podijelite na kavdratne komade.
  • Uzmite marelicu i omotajte u jedan od komada tijesta i tako napravite kndelu.
  • Kuhajte oko 8 minuta u kipućoj vodi, kada knedla ispliva znači da je gotovo. 
  • Krušne mrvice ispržite na ulju, pa kuhane knedle uvaljate u njih.
  • Pospite vanilin šećerom, cimetom ili dodajte na vrh žlicu kiselog vrhnja.