Džem od višanja slatki je namaz duge tradicije u našoj kulturi,a najfiniji je kad je domaći. Donosimo vam jednostavni recept za džem kakav su radili i naše bake bez konzervasa iz jednog lonaca.
Sastojci:
- 2 kg višanja
- sok i korica od limuna
- 450 g šećera
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica. Stavite u lonac na srednje jaku vatru i ostavite da se kuha oko 20 minuta. Dok se kuha dodajte koricu i sok od limuna. Kad je voće kuhano, mjernom čašom izmjerite koliko kuhanog voće imate kako biste odredili koliko šećera trebate dodati.
Ako imate 600 ml voća dodajte 2/3 toga šećera; oko 450 g. Sve vratite u lonac i kuhajte dok se šećer ne otopi. Kad se na površini počnu stvarati mjerhurići, maknite posudu s vatre. Džem ulijte u sterilizirane staklenke.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.