Marcipan je tvrda slastica od mljevenih badema i šećera. Ovakav desert postojao je još u davna vremena, a još u 15. stoljeću pripremao se od mljevenih badema, šećera i ružine vodice. Lako ga je pripremiti kod kuće, ukusan je kao samostalni zalogaj, a često se koristi u raznim kolačima. Što je veći udio badema, proizvod je bogatiji i skuplji, a u njegovoj pripremi obično se koristi isti udio badema i šećera. No ako vam je takav presladak, stavite manje šećera. U smjesu možete dodati i ekstrakt vanilije.
Sastojci:
400 g badema
400 g šećera u prahu
2 bjelanjka
Priprema:
Bademe kratko blanširajte, ogulite i osušite. Sameljite u blenderu, a moraju biti jako sitno mljeveni. Dodajte šećer i bjelanjke i mijesite smjesu dok ne postane glatka. Svježe pripremljen možete koristiti odmah ili čuvati u hladnjaku, ali ne preporučuje se zamrzavati ga.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.