Talijanska caprese salata jedna je od najpoznatijih salata na svijetu, a sastoji se samo od rajčice, mozzarelle, svježeg bosiljka, maslinovog ulja i začina. Donosimo vam recept kako da salatu pretvorite u jednostavne male zalogajčiće koje ćete moći poslužiti na zabavama i druženjima, a za to će vam trebati čačkalice ili štapići za ražnjiće.
Prije samog serviranja lagano prelijte štapiće s kremom od aceta balsamica i pokapajte s par kapi maslinovog ulja kako bi okus bio još bolji.
Caprese ražnjići
Sastojci:
300 g cherry rajčica
20 g svježeg bosiljka
450 g mini mozzarella kuglica
maslinovo ulje
krema od aceta balsamica
sol, papar
Priprema:
Cherry rajčice operite i prerežite na polovine. Na svaki štapić stavite po jednu polovicu rajčice, list bosiljka, kuglicu mozzarelle i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pokapajte maslinovim uljem, prelijte kremom od aceta, začinite soli i paprom pa odmah servirajte!