Svježe jagode i začinsko bilje u kombinaciji s kremastim kozjim sirom, na lagano tostiranom kruhu, s umakom od reduciranog aceta balsamica čine izvrsnu fuziju na tanjuru. Svježi bosiljak, timijan ili menta savršeno će odgovarati ovim okusima.

Bruskete s jagodama i kozjim sirom

Sastojci:

120 ml aceta balsamica
1 baget
1 žlica maslinovog ulja
450 g jagoda
2 žličice začinskog bilja po izboru
240 g kozjeg sira
sol, papar

Priprema:

Zagrijte aceto balsamico na laganoj vatri. Krčkajte otprilike deset minuta, dok se ne reducira za polovinu. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Kruh narežite na šnite, prelijte maslinovim uljem i stavite na grill tavu. Pecite sa svake strane po dvije minute.

Jagode operite i narežite na manje komade. U manjoj posudi pomiješajte narezane jagode sa začinskim biljem, reduciranim acetom i začinite sa soli i paprom po ukusu. Svaku šnitu kruha premažite s kozjim sirom te na njega rasporedite smjesu s jagodama. Pospite listićima začinskog bilja i poslužite.