Uvijek dobro dođu recepti za brzu večeru ili zalogajčiće za društvo. U tu kategoriju spadaju i ovi jednostavni popečci od batata, koje možete napraviti i ispeći za manje od pola sata. Od navedenih ćete sastojaka dobiti 10 popečaka pa po potrebi prilagodite količine.
Ako volite okus đumbira, slobodno u smjesu dodajte pola žličice u prahu ili naribajte komadić svježeg. Poslužite uz jednostavan dip od grčkog jogurta ili neku domaću majonezu. Dobar tek!

Popečci od batata

Sastojci:

1 veliki batat
1 crveni luk
1 čili papričica
2 režnja češnjaka
1 žlice kukuruznog brašna
125 g glatkog brašna
2 žličice ulja
sol, papar

Priprema:

Operite i nasjeckajte luk i češnjak, odstranite sjemenke čili papričice pa i nju sitno nasjeckajte. Pripremljene sastojke pomiješajte s kukuruznim brašnom te dobro začinite soli i paprom. Batat operite, ogulite i naribajte pa ga ocijedite rukama da uklonite višak masnoće ili ga ostavite nakratko na papirnatim ubrusima kako bi upili vodu. Potom ga pomiješajte s preostalim sastojcima i prosijanim brašnom pa pustite da smjesa kratko odstoji.

Na tavici zagrijte malo maslinovog ulja, oblikujte rukama popečke pa ih pecite otprilike pet minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu koricu. Poslužite odmah!