Ako su članovi vaše obitelji ludi za hrskavim pilećim prutićima, pokušajte progurati ovu zdraviju verziju iz pećnice - s mljevenim bademima umjesto pšeničnog brašna. Gotovi su za tren, a idealna su grickalica za obiteljska druženja.
Preporučujemo da ih poslužite uz umak od grčkog jogurta, domaći ketchup ili senf. Dobar tek!
Pileći prutići iz pećnice
Sastojci:
200 g mljevenih badema
2 jaja (M)
4 komada pilećih prsa bez kostiju
sol, papar, češnjak u prahu
1 žlica maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Pileća prsa narežite na trakice pa ih dobro posolite, popaprite te, po želji, začinite češnjakom u prahu. Svaki komad najprije umočite u jaja pa ga uvaljajte u mljevene bademe sa svake strane. Položite pileće prutiće na lim i pecite 20-ak minuta, dok ne poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Dobar tek!