Lazanje je jelo koje zahtjeva više vremena u kuhinji, čak i kad koristite kupovne kore. Ali omiljeni talijanski specijalitet možete napraviti i jako brzo. Isprobajte recept za najbrže lazanje ikad, bez kora i bez bešamela.
Recept za lijene lazanje
Sastojci:
- tjestenina 200 g (penne, fusilli)
- 1 luk
- 250 g mljevenog mesa (po izboru)
- 400 ml soka od rajčice
- 150 g sira
- origano
- suhi biljni začini, npr. bosiljak
- papar
- ulje
Foto: Shutterstock
Priprema:
Skuhajte tjesteninu, a dok se kuha, kratko prodinstajte luk, dodajte meso, začine, origano. Prodinstajte meso i dok je gotovo, dodajte sok od rajčice, pa nakon desetak minuta kuhanja pomiješajte s tjesteninom, izlijte u protvan. Pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta u pećnici na 220 stupnjeva.