Salate koje se mogu jesti kao obrok idealna su jela za ljeto. Brzo se pripremaju, lagana su i mogu se ponijeti sa sobom na posao. No osim toga, moraju biti i zasitna. Dodajte kuhana jaja, pečeno povrće i za preljev nemojte koristiti majonezu nego grčki jogurt. Ovu kremastu salatu možete jesti bez grižnje savjesti ako pazite na liniju.
Sastojci:
- 800 g grčki jogurt
- 400 g mrkve
- 4 paprike
- 3-4 feferona
- 1 patlidžan
- 3 kuhana jaja
- 4-5 češnja češnjaka
- sol, ulje, papar, origano, ljuta crvena paprika
Priprema:
Mrkvu ogulite i naribajte, a patlidžan očistite i narežite na kockice. U tavu stavite malo ulja i popržite češnjak, dodajte mrkvu. Popržite i papriku i feferone. Zatim popržite patlidžan i ostavite ga sa strane da se ocijedi od masnoće. Mrkvi dodajte grčki jogurt, još češnjaka i soli, sve promiješajte i polovicu smjese stavite u vatrostalnu zdjelu. Zatim dodajte papriku i patlidžan, posolite i popaprite, zatim dodajte kuhana jaja i ostatak smjese od mrkve i grčkog jogurta. Ohladite i poslužite kao obrok salatu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.