Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, u Osoru na Cresu je otvorila konobu Mare, a sad se osvrnula na ovogodišnju turističku sezonu.

Kao novinaru, super mi je uzbudljivo iz vlastite kože pratiti sezonu. Dolazi kraju. Bila je - divna. Ovo je 6. godina. Nisam neki ugostiteljski znalac. Sve sam radila naopako. ‘Zidala’ sam gostionu od krova kao gost koji je uživao biti za stolom, a ne kao profesionalac koji se bavi poslovnom logikom. Ispalo je divno. Nakon novinarstva, ovo mi je druga najveća radost. Uživam u susretima s ljudima. Silno sam počašćena kad izaberu baš nas’, napisala je na Facebooku.

‘Da se razumijemo, nismo mi ništa posebno. Uistinu. Samo imamo svježe. To je mojoj mami bio standard, a ne neka ‘super kuhinja’… Kako god. I to je bilo dosta da i ove godine dobijemo Falstaff i prvi put Gault & Millau i Tripadvisor Travelers’ Choice…Veseliš se svakoj kao malo dijete. Rad i veselje se nagrađuje. Divna spoznaja. Novinarstvo mi ne nedostaje jer i dalje srećem nevjerojatne ljude i to u puno ugodnijem ozračju. Dnevnog boravka’, dodala je.

Mirjana Hrga je bivša novinarka
Foto: Dražen Kokorić

Koliko je samo stiglo kolega novinara! Od Bilda, Le Monde, Condé Nast Traveller… iskoristila sam te susrete da na najljepši mogući način promoviram Hrvatsku i Osor. Kad sam putovala, uvijek sam sanjala da ću i ja biti u prilici pomoći predstaviti svoju zemlju… biti podrška, što s guštom činimo od prvog dana podržavajući i naše Osorske glazbene večeri’, otkrila je.

Mirjana Hrga je bivša novinarka
Foto: Privatni album

‘Uostalom, da nisam otvorila svoju malu krčmu, gdje bih upoznala izvanredne ljude poput Petrit Çeku, Monike Leskovar, Stefana Milenkovića… da ne nabrajam, pa i samog Bezosa. Kada tome dodam ljude koje sam prvi put srela ovdje i postali su mi dragocjeni prijatelji, na pitanje: isplati li se? O da! Itekako’, zaključila je.