Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, u Osoru na Cresu je otvorila konobu Mare, a sad se osvrnula na ovogodišnju turističku sezonu.
‘Kao novinaru, super mi je uzbudljivo iz vlastite kože pratiti sezonu. Dolazi kraju. Bila je - divna. Ovo je 6. godina. Nisam neki ugostiteljski znalac. Sve sam radila naopako. ‘Zidala’ sam gostionu od krova kao gost koji je uživao biti za stolom, a ne kao profesionalac koji se bavi poslovnom logikom. Ispalo je divno. Nakon novinarstva, ovo mi je druga najveća radost. Uživam u susretima s ljudima. Silno sam počašćena kad izaberu baš nas’, napisala je na Facebooku.
‘Da se razumijemo, nismo mi ništa posebno. Uistinu. Samo imamo svježe. To je mojoj mami bio standard, a ne neka ‘super kuhinja’… Kako god. I to je bilo dosta da i ove godine dobijemo Falstaff i prvi put Gault & Millau i Tripadvisor Travelers’ Choice…Veseliš se svakoj kao malo dijete. Rad i veselje se nagrađuje. Divna spoznaja. Novinarstvo mi ne nedostaje jer i dalje srećem nevjerojatne ljude i to u puno ugodnijem ozračju. Dnevnog boravka’, dodala je.
‘Koliko je samo stiglo kolega novinara! Od Bilda, Le Monde, Condé Nast Traveller… iskoristila sam te susrete da na najljepši mogući način promoviram Hrvatsku i Osor. Kad sam putovala, uvijek sam sanjala da ću i ja biti u prilici pomoći predstaviti svoju zemlju… biti podrška, što s guštom činimo od prvog dana podržavajući i naše Osorske glazbene večeri’, otkrila je.
‘Uostalom, da nisam otvorila svoju malu krčmu, gdje bih upoznala izvanredne ljude poput Petrit Çeku, Monike Leskovar, Stefana Milenkovića… da ne nabrajam, pa i samog Bezosa. Kada tome dodam ljude koje sam prvi put srela ovdje i postali su mi dragocjeni prijatelji, na pitanje: isplati li se? O da! Itekako’, zaključila je.