Naš Let 3 penje se na eurovizijskim kladionicama nakon maestralnog nastupa u polufinalu ovog natjecanja. Trenutno se nalaze na 12. mjestu što je za Hrvatsku odličan rezultat, no ipak daleko od prvog mjesta na kojem se s 53 posto šanse da pobijedi nalazi švedska predstavnica Loreen s pjesmom ‘Tattoo’.

Loreen je već poznato ime, ne samo u rodnoj Švedskoj, već i među fanovima Eurosonga na kojem je već odnijela pobjedu 2012. kad je izvodila pjesmu ‘Euforia’, a puno govori i činjenica da se spominje kao favorit praktički otkako je objavljeno da će ponovo predstavljati svoju zemlju. Pobijedi li ovaj put, bit će tek drugi izvođač u povijesti kojem je uspjelo dvaput odnijeti pobjedu na Eurosongu. Dosad je to jedino napravio irski kantautor Johnny Logan, koji je pobijedio 1980. i 1987.

Prvo ime 39-godišnje švedske glazbene zvijezde je Lorine Zineb Nore Talhaou, a proslavila se 2004. nakon što je 2004. osvojila četvrto mjesto u showu ‘Švedska traži idola’. Već je sljedeće godine objavila prvi singl ‘The Snake’.

Loreen se ne bavi samo glazbom, već je poznata i kao voditeljica, producentica i redateljica reality showova. O njoj se puno pričalo i nakon što je nakon što je 2012. izabrana za predstavnicu na Eurosongu, nehotično pokrenula trend pokazivanja neobrijanih pazuha.

Loreen je favorit za pobjedu na Eurosongu
Profimedia 

Naime, knjižničarka Lina Ehrin snimljena je na Melodifestivalenu, švedskom izboru za predstavnika Eurosonga, kako diže ruke nakon Loreenine pobjede, a kratak kadar njenih neobrijanih pazuha završio je na televiziji. Netko je uspio napraviti screenshot tog kratkog trenutka koji se brzo počeo širiti društvenim mrežama.

Nakon toga su švedske aktivistice pokrenule akciju ‘Povratak dlakama’, a podržala ih je i Loreen koja je i sama aktivistica.