Bulldog, omiljeno mjesto Zagrepčana za ispijanje kave na špici ili večernji provod, kroz 30 godina prometnuo se u kultno mjesto u strogom centru grada. Čak i ako nemate dogovor za kavu, znate da ćete u Bulldogu sresti nekog poznatog. Specifičnost Bulldoga je i da već dugi niz godina ima isto osoblje, kao i stalne goste što je nešto čime se rijetko koje mjesto u Zagrebu može pohvaliti, a zasigurno doprinosi i osjećaju topline karakterističnom za ona mjesta na kojima 'svatko zna vaše ime'.

Upravo stoga u Bulldogu su povremenim i stalnim gostima svih generacija, kao i onima koji će to tek postati odlučili ponuditi gastro uslugu na jednom višem nivou i to uz pomoć Borisa Seilija, novog Bulldogovog chefa.

Boris Seili novi je chef Bulldoga
Foto: Vladimira Spindler

Bori Seili, rođeni Sinjanin sa zagrebačkom adresom, život pomorca i rad u inozemstvu u jednom trenutku, spletom okolnosti mijenja kuhinjom i od prvog dana spoznaje da je upravo kuhinja ono čemu će posvetiti ostatak života. Glavni mu je pokretač glazba i upravo je ona kao inspiracija, sastavni dio svakog Seilijevog menija. Kuhinju dijeli sa svojom boljom polovicom, Ivanom Oreč, koja je ujedno i njegov sous chef, te kako sam kaže najveći vjetar u leđa.

Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, najviše naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, vrlo često 'koketira' i s ostalim svjetskim kuhinjama. Ograničavanje namirnicama i inzistiranje na isključivo lokalnom, za njega nije dovoljno. 'Upravo fuzije raznih svjetskih kuhinja su ono što me gura dalje uz neprestano učenje i želju za napretkom. Kuhanje i posao shvaćam vrlo osobno i bez kompromisa jer smatram da se samo tako mogu potpuno unijeti u svaki svoj tanjur i finalni produkt koji ide do nepca mojih gostiju, rekao je chef Seili.

Bulldog adventski meni
Foto: Vladimira Spindler

Sam meni je koncipiran kao fuzija nekoliko svjetskih kuhinja pri čemu se gostima žele prenijeti neki potpuno novi okusi, ne bježeći od tradicije i svega onoga što, geografski gledano, 'grije dušu' gostima Bulldoga.

Bulldog adventski meni
Foto: Vladimira Spindler

Bulldog adventski meni
Foto: Vladimira Spindler

Za grijanje duše u ove hladne zimske dane chef Seili je izdvojio nekoliko favorita s Adventskog menija. Između ostalog, tu se nalaze klasici poput Bunceka i dinstano zelje s azijskim twistom, Txistorra, baskijska kraljica kobasica koja savršeno ide uz mliječno pecivo, salata od ljubičastog kupusa s hrenom te umakom od senfa i meda. Zatim je tu ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom, risotto s kremom od brokule, miso radićem te crumbleom od kulena i badema.

Bulldog adventski meni
Foto: Vladimira Spindler

Uz stalni a la carte meni kojeg čine tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji, teleći obrazi u kavi na kremi od mrkve i vanilije, pa sve do zimske salate s bučom i burattinom, vjerujemo kako u ponudi ima za svakog po nešto. Čak i za najzahtjevnija nepca.

Bulldog adventski meni
Foto: Vladimira Spindler

Bulldog adventski meni
Foto: Vladimira Spindler

Svježa namirnica, obrađena s ljubavlju, vidi se na svakom tanjuru, a mi ne sumnjamo da će Bulldog uz novog chefa postati nezaobilazna gastro destinacija u samom srcu metropole.