Pruge ili boje? Bijelo ili neutralno? Zaručničko fotografiranje važan je događaj i zato je važno i pitanje što odjenuti kako bi te fotografije bile savršene

Naravno da je najbolji savjet da je sve manje važno osim osmijeha na vašim licima ali svi se slažemo da je važan i outfit, tj. savjet što odjenuti te također i što ne odjenuti. Donosimo vam zanimljive i korisne savjete i preporuke a vama neka misao vodilja bude da odabirom odjeće istaknete sebe, vašu osobnost i vas kao par!

 1. Odjenite odjeću u kojoj se osjećate dobro

Ako ste tip od traperica i bijelog T-shirta ne posežite za svečanim haljinama i odijelima. Upravo vas ta promjena stila može učiniti neopuštenima što će se osjetiti na fotografijama, a to je ono što ne želite.

 1. Uskladite se, ali nemojte se odjenuti identično

Uskladiti izgled vaš i vašeg partnera je jedna stvar ali odjenuti se u identične motive i boje potpuno druga. Posebno što te kombinacije ne doprinose ljepoti portretnih fotografija. Važan je savjet pripaziti da vam je odabrana odjeća kompatibilna po bojama i motivima. Birajte motive koji ne zamaraju oči i ne odvlače pažnju.

 1. Pastelne, hladne boje te neutralne nijanse su odličan odabir

Izbjegavajte neon boje odjeće, osim ukoliko vam savršeno odgovaraju uz vaš ten i to samo kroz detelje. Iskustvo fotografa ukazuje da na listi boja koje se ne preporučaju je narančasta dok je npr. crvena boja ona koja odmah privlači pogled ali ne zaboravite da je manje važno gledati majicu ili suknju od vas i ukupne kompozicije. Zato birajte vama drage pastelne, ugodne i neutralne nijanse boja.

 1. Shema boja je važna

Jednom kada imate ideju koje bi boje odjeće odabrali za fotografiranje razmislite o tome koliko se te boj euklapaju i u ukupnu kompoziciju. Vama je potrebna sinergija boja, pa tako ukoliko volite svjetlo plavu boju, birajte haljinu ili kombinezon u toj boji. Vaš dragi može odabrati detalj u toj boji što će dovoljno dobro povezati vas dvoje ali i okolinu.

 1. Birajte detalje

Trendi šal, nakit ili sličan detalj je zanimljiv za ovo fotografiranje. Također je zanimljivo odjenuti se u slojevima, posebno dečki, jer se skidanjem slojeva kreira i novi doživljaj na fotografijama.

 1. Birajte klasiku prije trenda

Možda obožavate crno bijelu maksi haljinu ali razmislite kako ćete doživjeti sebe ili vaše zaručničke fotografije samo godinu nakon kada taj modni odabir i više baš neće biti atraktivan. Savjet je da birate svevremenske modele i modu.

 1. Ostanite jednostavni

Ovaj se savjet primarno odnosi na ideju da se ne zatrpavate brojem outfita koje planirate promijeniti na samom fotogarfiranju. Ostanite kod ideje jednog ili maksimalno dva odjevna stila, ne dozvolite da vas stalno preodijevanje umori.

 1. Pripazite koji ste tip

Kada birate odjeću pripazite da osim što vam se dopada i odgovara vašoj tjelesnoj građi. Kruškoliki tip dobro nosi A kroj, tip jabuke voli A kroj, haljine s dubokim V izrezom. Tijelo s naglašenim ramenima i prsima voli srcolike izeze, nikako otvoreni dekolte. Mala prsa dopuštaju odabir odjeće bogat teksturom u prdjelu prsa dok plus size voli empire kroj zbog općeg odličnog dojma.

 1. Vizualno zanimljive teksture

Čipka, krzno, koža, til neke su od tkanina koje se odlično uklapaju u kreiranje stilske scene jer daju toplinu fotografijama te se odlično uklapaju u raznolike prostore i mjesta.

 1. Razmislite o najmu ali i stilističkom savjetu

Modni profesionalci zasigurno će vam pružiti i najbolji modni savjet u skladu s vašim željama. Također ukoliko postoji mogućnost unajmite možda i neke dizajnerske modne komade, posavjetujte se, odaberite i nosite sa stilom.

 1. Ne zaboravite na godišnje doba

U skladu su vremenskom prognozom, klimom i lokacijom birajte svoju odjeću. Ne inzistirajte na bikiniju ukoliko je hladno baš kao nitina šalu ukoliko je ugidna temepratura jer sve to može izazvati promjene na koži koje će utjecati na izgled fotografija.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Mihoci Studios

Sve za vaše vjenčanje