Hit sezone, kako u kreiranju svakodnevnog, tako i onog svečanijeg izgleda, ova je gumica. Pa ne čudi kad na pitanje koliko je srunchiea dovoljno čujemo odgovor – nikad dosta

Trendovi u kosi slave njegovanu kosu, prirodne forme te nošenje repa. Uprava za oblikovanje raznih formi repova i punđi posebno je drag – scrunchie, gumica za kosu puna volumena, nježna prema kosi, savršen partner u kreiranju trendi romantičnog izgleda. A da li je scrunchie veći, manji, jednobojni, šareni, s mašnom ili detaljima – manje je važno, jer priča oko scerunchie gumica postaje još važnija kada otkrijete hrvatski brend Laštik i gumice koje izrađuju mama Branka i kći Aleksandra.

“Mi smo mama Branka i kći Aleksandra. LAŠTIK je naš zajednički projekt kojim, u suradnji sa Sigurnom kućom Istre, želimo probuditi svijest oko nasilja u obitelji, najčešće nad ženama i djecom. Mi smo ga u jednom obliku doživjele i znamo koliko je važno imati potporu i koliko je hrabrosti potrebno za potražiti pomoć. Nažalost, još je duže potrebno da se ta pomoć nađe. Zato sada mi želimo biti one osobe koje su nama trebale, a kojih je rijetko bilo. Nasilje nisu samo udarci i/ ili fizička bol. Nasilje ima bezbroj strašnih, nevidljivih oblika koji ne ostavljaju fizički trag, ali UVIJEK ostavljaju psihološki, a taj je ponekad mnogo pogubniji. Naša je misija kroz naše zajedničko vrijeme i nečime što smo zajedno stvorile, na bilo koji način pomoći žrtvama nasilja. LAŠTIK je samo fizički oblik kojim želimo doći do vas i zajedno s vama pomoći u stvaranju ako ne bolje, a onda barem sigurnije budućnosti.”

Neizostavan detalj je i taj što između Laštika i vjenčanja postoji divna veza. Naime, Aleksandra već godinama fotografira predivna vjenčanja, te u taj posao unosi emociju i osjećaj za visoku estetiku, te dobro zna koliko je mladenkama važno da je svaki detalj poseban i unikatan. Baš kao što je i njihov laštik. A osim što ovaj scrunchie možete odabrati za vjenčanje, on je i savršen dar za djevojačka druženja, dar zahvale bliskim prijateljicama. Ove se gumice, nježne prema kosi, proizvode od prirodnih materijala, lana i svile, a prodaju po cijeni od 25 – 60 kn, od čega se 5 kn od svake prodaje donira Sigurnoj kući Istra koja pomaže žrtvama obiteljskog nasilja. Iznenadite se svojim savršenim scrunchiem, više o ovom projektu doznajte na Instagram profilu lastik.schrunchies.

 

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije LAŠTIK

Sve za vaše vjenčanje