Izazovi organizacije i planiranja vjenčanja mogu biti izuzetno zahtjevni, zato donosimo vrijedne savjete za mini rituale

U projektu VJENČANJE izuzetno je važno brinuti se o sebi ali ne samo o fizičkoj ljepoti već i o sebi iznutra. Opuštanje, trenuci odmora, briga za psihičku ravnotežu, odvajanje vremena za sebe – samo su neke od ideja koje doprinose sreći i zadovljstvu buduće mladenke, a neka i vaš prvi korak bude kućni spa day. Kako? Otkrivamo.

 

 

  1. Aromaterapija i mirisne svijeće

Za efikasno opuštanje važno je stvoriti prikladnu atmosferu. Miris vaše omiljene svijeće odmah će vas prebaciti u relax mode.

  1. Aktivirajte gumenu patkicu

Tuširanje je super, ali vjerojatno već dugo čeznete za opuštajućom kupkom, za koju u uobičajenim okolnostima možda niste uspijevale pronaći vremena. Svakako dodajte neku sol za kupanje, najbolje na bazi magnezija, jer će pomoći da opustite mišiće i izbacite toksine iz tijela dok uživate u toploj kupki.

  1. Maska za mekane uvojke

Vrijeme provedeno u kadi iskoristite i za njegu kose – nanesite hranjivu masku te ju držite barem 20 minuta. Kosa će vam nakon toga biti neodoljivo meka.

  1. Nahranite tijelo bogatim losionom

Iako opuštajuća, topla voda može isušiti kožu tijela, pa čim izađete, nanesite bogati losion ili kremu. Tip: kožu osušite samo tapkanjem, ne brisanjem, da ostane malo vlažna- tako će se krema bolje upiti!

  1. K-beauty duplo čišćenje: ponavljanje je majka znanja

Sad kad imate vremena za dodatne korake njege, isprobajte korejski princip duplog čišćenja lica- prvo uljnim pa pjenastim čištačem. Vidjet ćete razliku već nakon prvog puta!

  1. Scrub, scrub, scrub!

Dodatno pripremite lice za daljne korake njege te ga očistite od nečistoća do kojih mogu doći samo eksfolijatori. Birajte između fizičkih scrubova, ili onih kemijskih na bazi AHA ili BHA kiselina. Ako ste novi u ovome, pazite da kemijski eksfolijatori ne budu prejaki, počnite sa postotcima koji ne bi trebali prelaziti broj 10!

  1. Nemojte zaboraviti na tonik ili esenciju

Dok je lice još vlažno (isto pravilo kao kod koraka 4!), nanesite prvi hranjivi sloj, odnosno hranjivi tonik ili esenciju koji će pomoći da se naknadni slojevi bolje upiju.

  1. Pretvorite se u hidratizirane mumije!

Maske u obliku papirnatih maramica najzabavniji su korak – u njima podsjećamo na mumije, ali i dalje ostaju najbolji način da instantno nahranimo lice. Držite ih 20 minuta, a kad ih skinete, nemojte ih isprati, samo višak umasirajte.

  1. Nanesite jedan, dva ili čak tri seruma

Serumi su najkoncentriraniji beauty artikli, stoga imaju najjače djelovanje. Odaberite po potrebi: ako vam licu nedostaje vlažnosti, odaberite onaj na bazi hijalurona, za ugasli ten odličan je andioksidans poput vitamina C, a da ublažite bore, navečer nanesite retinol serum.

  1. Krema ili ulje kao finalni korak

Krema ili ulje obavezan je završni korak koji će stvoriti zaštitni sloj na površini kože lica, te dodatno potjerati serume u dublje slojeve kože. Kao bonus, možete još staviti i posebnu kremu za osjetljivo područje oko očiju!

Sve za vaše vjenčanje