U vrijeme adventa jedan zagrebački kvart vraća ono najvrijednije – osjećaj zajedništva. U Stenjevcu, preko puta željezničke stanice Vrapče, lokacija Pod kestenom ove zime živi adventsku priču kakva se nekad podrazumijevala - toplu, susjedsku i iskrenu.

Advent u Zagrebu tako je dobio novu, posebnu lokaciju, onu do koje se može doći i vlakom od Glavnog kolodvora, kao nekada. I čim izađete iz vagona, s druge strane perona dočeka vas poznata slika, svjetla među krošnjama stoljetnog kestena i lipe, miris drvenog ugljena i osjećaj da ste stigli na mjesto gdje vas netko čeka.

5 (1).jpg
Foto: Dora Šikulec

Restoran Pod kestenom nije samo još jedna adventska destinacija, on je dnevni boravak susjedstva. Mjesto gdje se susjedi ponovno susreću, gdje se djeca griju toplom čokoladom, gdje se stariji zadržavaju uz čašu vina i dobru hranu, gdje se razgovori vraćaju na ono ljudsko, jednostavno i blisko.

Ovaj prostor, s ugostiteljskom tradicijom duljom od jednog stoljeća, danas vodi obitelj Novaković i obitelj Ivana Lešića, ugostitelja s međunarodnim iskustvom stečenim u Meksiku, a koji ima jasnu ideju - očuvati duh zajedništva i stvoriti mjesto okupljanja gdje se svi poznaju.

7 (1).jpg
Foto: Dora Šikulec

Ugostiteljska ponuda temelji se na vrhunskim jelima s roštilja, pri čemu je sve podređeno kvaliteti namirnica i preciznoj pripremi. Koristi se isključivo prvoklasno meso, pripremano prema vlastitoj recepturi i pečeno na roštilju na drveni ugljen, a posluženo s domaćom lepinjom, kajmakom i ajvarom koje sami pripremaju. Jer pravi okus počinje od temelja: vrhunskog mesa, dobrog žara i pravih začina.

Uz jela s roštilja jelovnik nosi i snažan autorski pečat chefice Delije iz Argentine, bivše pravnice i chefice s iskustvom iz restorana La Cabrera u Buenos Airesu. Njezina kuhinja spaja lokalne namirnice s južnoameričkim senzibilitetom, pa se na meniju nalaze vitello tonnato, empanade, ručno rezani tatarski, domaći njoki sa šalšom i škripavcem, makaroni s kremom od ljutike i Roqueforta, ali i zagrebački odrezak i čobanac.

10 (1).jpg
Foto: Dora Šikulec

Interijer, koji potpisuje Tihana Lešić, odiše toplinom i nenametljivom elegancijom, a romantična terasa obasjana lampicama te živa glazba svakog petka i subote zahvaljujući gostovanju tamburaša, čine atmosferu u kojoj lako zaboravite na vrijeme.

U prosincu, Pod kestenom postaje simbol onoga što Advent u svojoj suštini jest, vrijeme povezivanja. Ne velikim gestama, nego malim trenucima: pozdravom, osmijehom, zajedničkim stolom.

Kakva vas atmosfera čeka na ovoj toploj adventskoj destinaciji pogledajte u galeriji: 

Advent u Stenjevcu Foto: Dora Šikulec