U ponedjeljak, 29. rujna, u prepunom zagrebačkom Petom kupeu, dodijeljene su prestižne nagrade 'Dobri restorani' za najbolje chefove i restorane u Hrvatskoj, a Restoran Vila Rova iz Malinske, otvoren za sve goste, s ponosom objavljuje da je osvojio prvo mjesto u Hrvatskoj, u kategoriji 'Hotelski restoran visoke kategorije'.

Ova nagrada, koja se dodjeljuje već 14. godinu zaredom u organizaciji Dobre hrane i Jutarnjeg lista, potvrđuje iznimnu kvalitetu i predanost tima Vile Rova kulinarskoj izvrsnosti. Atmosfera na dodjeli bila je izuzetno pozitivna, obilježena međusobnom podrškom kolega chefova, što je dodatno uljepšalo ovaj važan događaj za hrvatsku gastronomsku scenu. Tim Dobre hrane, koji je posjetio više od 120 restorana diljem zemlje, odabrao je najbolje u četiri glavne kategorije: restorani visoke kuhinje, restorani hotelske kuhinje visoke kategorije, restorani kreativne urbane kuhinje i restorani tradicionalne kuhinje.

Untitled design - 2025-06-22T225932.502.png
Foto: Press

U kategoriji hotelskih restorana visoke kategorije, nagrade je uručio glavni urednik Jutarnjeg lista, Goran Ogurlić. Treće mjesto pripalo je restoranu Zinfandel&'s zagrebačkog hotela Esplanade, drugo mjesto osvojio je rovinjski Cap Aureo, dok je najprestižnije, prvo mjesto, s ponosom preuzeo chef Restorana Vila Rova- Marin Pleše.

Chef Pleše preuzeo je nagradu i uputio riječi zahvale: 'Želim zahvaliti svim gostima i cijelom timu Vile Rova. Iznimno sam sretan što ovu nagradu nosim na svoj Krk. Ovo mi je još jednom pokazalo kako je odličan potez bio vratiti se kući i kuhati s namirnicama s kojima sam odrastao. Vidimo se u Vili Rova!&'

Untitled design - 2025-06-22T231320.445.png
Foto: Press

U recenziji 'Dobri Restorani' istaknuto je: 'Dok se otok Krk sve uvjerljivije pozicionira kao istaknuta gastronomska destinacija, najljepša priča te transformacije, ona kojoj od srca aplaudiramo, ispisuje se upravo u restoranu malog obiteljskog hotela u Malinskoj. Na čelu kuhinje Vile Rova je chef Marin Pleše, samozatajni genij krčke scene koji u svojoj kuhinji koristi lokalne namirnice, a gostima potom servira jela koja bismo najbolje opisali kao jednostavno spektakularna. Restoran Vila Rova mjesto je gdje se instinktivno prati sezona, gdje se neprestano uči od bogate kulinarske baštine otoka. Vizija restorana, u čijoj ćete kuhinji Marina Pleše uvijek naći, u svakom se naletu originalnosti ponajviše oslanja na ono poznato, na odrastanje u krčkom kraju i obiteljsku tradiciju. Vila Rova najbolji je pokazatelj svih lica kvarnerske gastronomije, mjesto gdje se svako jelo priprema s posebnom pažnjom, a potom se u svakom zalogaju, pronalazi snažna emocija. I uza sve to, u Vili Rova se čovjek osjeća posebno jer je cijelo iskustvo, od usluge do chefovog osobnog pristupa, posvećeno upravo gostu. Činjenica da restoran malog obiteljskog hotela odnosi pobjedu pred divovima hotelske industrije enorman je uspjeh i dokaz da su strast, znanje i beskompromisna posvećenost poslu važniji od veličine sustava. Baština otoka Krka u dobrim je rukama.'

Restoran Vila Rova_najbolji hotelski restoran Hrvatske 2025 3.jpg
Foto: Press

Ovo priznanje nije samo uspijeh samo za Restoran Vila Rova, već i značajan doprinos promociji Krka i Kvarnera kao vrhunske gastronomske destinacije. Nagrada je kruna dugogodišnjeg truda, strasti i posvećenosti korištenju lokalnih, svježih namirnica te stvaranju nezaboravnih kulinarskih doživljaja za sve goste. Tim Vile Rova nastavit će s istim žarom i predanošću, težeći još većim uspjesima i uveseljavajući nepce svojih posjetitelja. 

Restoran Vila Rova otvoren je za sve goste, vanjske i hotelske, za degustacijske večere, svakim danom osim srijedom. Rezervirati svoje mjesto možete online na www.restoran-vila-rova.com.