Bar Split je sve ono što Splićani vole – sunčana terasa, pogled na more i dalmatinski tempo. Ovdje samo konobari žure da vam donesu narudžbu, dok gostima ritual ispijanje kave potraje i satima. Je li zbog preudobnih fotelja, savršene kave ili artisan slastica, činjenica je da su redovni gosti i domaći i stranci.
U Bar Split ne dolazi se zbog trenda nego zbog standarda. Prostrana terasa gleda prema Rivi i Dioklecijanovoj palači no nije izložena gradskoj vrevi. Tu dani započinju uz espresso, a privode se kraju s koktelom u ruci ili nekim drugim pićem. U ponudi je više od 60 whiskyja, uključujući Macallan portfelj kakav nema nitko drugi u Hrvatskoj, zatim 40 ginova, 30 rumova, desetke tequila, konjaka, vermoutha, likera... Svaki detalj pića i usluge je pažljivo prezentiran, baš kao i selekcija slanih zalogaja. Jelovnik je kratak, ali konkretan - smash burger, škampi, bruschette, fish & chips… ukusno i količinski taman koliko treba uz vrhunsko piće ili koktel.
'Terase našeg bara i susjednog restorana Méditerranée dio su gradske šetnice i našim gostima nudimo prepoznatljivu mediteransku energiju, s ambicijom da se zaljube u Split ali se i požele vratiti. Mislim da to nije težak zadatak', ističe Stipe Medić, direktor hotela.
Interijerom bara dominira centralni šank, a manja izdvojena cjelina je u funkciji business kutka za kratke online sastanke i telefonske razgovore koji zahtijevaju diskreciju.
U Baru Split nema forsiranja. Dolazi se iz gušta, ostaje se bez žurbe, uz zalogaj ili još jednu rundu. Jedina molba je da se prepustite životnoj filozofiji lokalaca – pomalo.