Novi Zagreb ima novo cool mjesto u gradu, posebice za ljubitelje azijske kuhinje! Otkad je otvoren u neposrednoj blizini Muzeja suvremene umjetnosti, na adresi Julija Knifera 7, o restoranu Chopstix ne prestaju pričati po gradu. Sushi, kozice u tempuri, ramen, poke bowls, beef na japanski način, veliki izbor vege jela…, jelovnik ovog restorana doista je raskošan i sve je na njemu božanstvenog okusa, pripremljeno po originalnoj recepturi. Ovdje je sve podređeno tome da se gosti osjećaju ugodno, pa – osim impresivnog interijera, goste će u Chopstixu svakog petka u veljači i ožujku od 19.30 sati zabavljati glazbenik Mudri, a pazi se i na svaki detalj, pa tako i na serviranje hrane, jer sushi poslužen na drvenom brodu pun je pogodak.

glazb au restoranu Chopstick
Foto: Chopstick

sushi, restoran Chopstick
Foto: Chopstick

sushi, restoran Chopstick
Foto: Chopstick

"Upotrebljavamo samo organsku sushi rižu, vrhunsku plavorepu tunu, svježe i kvalitetne sastojke i time se ponosim. U godinama staža upoznao sam sve dobavljače, i domaće i strane, pa znam gdje posegnuti za kvalitetnim namirnicama' kaže Vinko Marinković Vice, vlasnik Chopstixa u zagrebačkom Središću, ali i onog u Supetru, koji je bio prvi restoran sa sushijem na Braču. Nakon četiri godine uspješnog poslovanja na moru, odlučio je otvoriti još jedan Chopstix u zagrebačkom naselju Središće. Ima sreću da u njegovoj kuhinji rade aziski sushi majstori, pa gost može biti siguran da jede najbolje od ove kuhinje.

restoran Chopstick
Foto: Chopstick

Kad netko, poput Vinka Marinovića Vice, svoju kuharsku karijeru gradi diljem svijeta, logično je da će vrhunac njegove karijere biti otvaranje restorana u kojem će spojiti okuse krajeva u kojima je upijao znanje, učio tajne upotrebe lokalnih začina, precizne tehnike pripreme… U Chopstixu je stoga savršeno demonstrirao fuziju domaćih i egzotičnih sastojaka.

restoran Chopstick
Foto: Chopstick
restoran Chopstick
Foto: Chopstick

restoran Chopstick
Foto: Chopstick

"Svugdje me je bilo, jer me sve zanimalo, pogotovo kuhinje koje su u suprotnost onome na čemu sam odrastao. Tako sam radio na Karibima, u Sjevernoj Americi, Kanadi, na elitnim jahtama ploveći po Crvenom moru, posjetivši Izrael, Jordan, Egipat... Pun dojmova, u Hrvatsku sam se vratio 2007. godine i na Braču započeo s novitetima u ugostiteljstvu“, otkriva Vice. Uspješnu ugostiteljsku priču nastavlja i u Zagrebu, u predivnom prostoru koji se nalazi u ulici nazvanoj po jednom od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća, Juliju Kniferu, koji je poslužio i kao inspiracija za uređenje interijera.

"Osnovni i prepoznatljiv motiv Kniferove umjetnosti je meandar, izveden u bezbroj varijanti i u različitim tehnikama. Zgrada u kojoj se nalazi Chopstix zove se Meandar, a jedan meandar imamo na zidu u hodniku unutar restorana', chef Vice. Više informacija o Chopstixu potražite i na Facebooku i Instagramu, a broj za rezervacije je 01 5814 390.