Duga i zdrava kosa želja je mnogih žena. No, istodobno se duga kosa često smatra teretom jer zahtijeva stalnu njegu, a izbor frizura često je ograničen. Međutim, ne mora biti tako.

Posljednjih godina sve je više tehnika šišanja koje skidaju nepotrebnu 'težinu' s kose, čuvajući duljinu, te joj daju često poželjnu lepršavost i razigranost.

U nastavku pogledajte koje su frizure za dugu kosu tražene u salonima, a svaki od ovih prijedloga će sačuvati duljinu kose, ali i donijeti prijeko potrebno osvježenje. 

1. Stepenasti V-cut

Kosa je ošišana u obliku slova 'V', a dodatan plus daju slojevi. 

2. Blunt cut kosa

Ravna kosa
Instagram 

Ravno ošišana frizura dobar je izbor za one koji imaju prirodno ravnu kosu.

3. Stepenasto ošišana kosa

Stepenasta kosa
Instagram 

Gradiranje kose je idealan način da svojoj kosi date više volumena i razigranosti. Ovako nešto preporučuje se i onima koji imaju tanku kosu.

4. Rachel frizura

Rachel frizura
Instagram 

Popularna frizura iz devedesetih koju je proslavila Jennifer Aniston kao Rachel u 'Prijateljima' jedna je od omiljenih frizura za dugu kosu. Ističe se blagom slojevitošću koja okružuje lice.

5. Duga shag frizura

Duga shag frizura
Instagram 

Shag je bez sumnje jedna od najpopularnijih frizura već nekoliko sezona, a u posljednje vrijeme sve je češće odabiru djevojaka duge kose koje žele promijeniti svoj izgled. Naglasak je na kratkim šiškama, te manjim raslojavanjem uz lice, dok donji dio kose često ostaje netaknut.