Istra, osim što nam je svima znana kao ”terra magica” i jedna od najrazvijenijih regija u Hrvatskoj u zadnje vrijeme postaje idealnom destinacijom za vjenčanja i uživanje već vjenčanih parova. Nakon velikog, veselog, ali i napornog vjenčanja, kao i onog intimnijeg, želite što prije pobjeći na par dana od svih i svega, a niste unaprijed planirali svoj ”honeymoon”.

Unutrašnjost Zelene i Crvene Istre dočekat će Vas vijugavim cestama, nepreglednim vinogradima, malim srednjovjekovnim ili renesansnim gradićima, selima neobičnih imena, gostoljubivim domaćinima, mirom i ljepotom koji će Vas odmah okrijepiti i probuditi najpotisnutije romantične primisli uz neizostavnu bujicu osjećaja. Na koju god stranu krenete, a mi Vam ističemo jednu prema Rovinju uz nezaobilazni Svetvinčenat i Bale/Valle, i drugu prema Poreču uz obilazak Grožnjana i Motovuna, nećete se razočarati. Naprotiv, imat ćete prilike za ugodno istraživanje. Ako ste svojeg partnera upoznali tijekom studija književnosti na Filozofskom fakultetu Aleja glagoljaša zadovoljit će Vašu zajedničku znanstvenu strast. U glagoljaške je staze ucrtan Hum, poznatiji kao najmanji grad na svijetu gdje svakako probajte istarsku supu uz zalaz sunca na terasi tamo jedine, dražesne konobe. Istra Vam je dostupna tijekom cijele godine, tako da je možete posjetiti i u zimskom periodu kada nakon ”supe” svakako kušajte ombolo, istarske kobasice i ”kiseli kapuz”. Ako ste pak možda malo pretjerali u kušanju ovakve hrane, svakako će vam pomoći čašica biske, specijalne istarske rakije s dodatkom listova imele ili pak komovica.

Na putu za Motovun u selu Livade smjestio se restoran Zigante gdje uz čašu gazdine Malvazije i svijeće na terasi večerajte fuže s bijelim tartufom i tišinom kakvu ima samo mjesto od stotinjak stanovnika.

Rovinj je prepun galerija i živopisnih dućana gdje ćete ili pronaći svadbeno prstenje, zamijeniti postojeće ili jednostavno uživati u izloženim umjetničkim djelima. Boemski će se tipovi dobro osjećati u kavani na glavnom gradskom trgu gdje je nekolicina hrvatskih pisaca provodila vrijeme pišući pjesme, poput primjerice Antuna Šoljana.

Ako je Vaš dragi sportski tip, iznenadite ga posjetom kafiću Mate Parlova u Puli, gdje će ga možda imati prilike i upoznati te saznati kako je to biti prvak svijeta u boksu.

Istra može zadovoljiti kako alternativne, umjetničke tako i ekskluzivne i luksuzne porive u vama. Privatne vile koje imaju u svojoj ponudi idelano mjesto za vjenčanje po mjeri.

Sve za vaše vjenčanje