U nedostatku kvasca, mnogi su u brizi kako napraviti najpopularniji kolač za Uskrs - pincu. Zanimljiv recept donosi Maja Uremović, urednica i voditeljica riječke televizije. Maja je otkrila sve tajne ove fantastične slastice koja će se uskoro naći na blagdanskim stolovima mnogih, a donosi ih portal roditelji.hr.

'Pečem kolače skoro svaki dan i, vjerovali ili ne, uživam u tome. U doba korone još i više, kao i većina… Ubijam vrijeme isprobavajući nove recepte. I debljam se. Kako je Uskrs blizu, otkrit ću vam recept za moju omiljenu pincu, koju pečem vrlo često - ne samo uoči Uskrsa. Brza je i jednostavna, a za njezinu pripremu nije potreban kvasac. U trgovinama ga već tjednima ne nalazim, pa će meni, kao i mnogima, ova pinca biti jedina opcija ovog Uskrsa. Fina je stvarno, a gotova je za čas. I nema šanse da ne uspije', rekla je Maja za navedeni portal.

Sastojci:

5 dkg maslaca

15 dkg šećera

25 dkg sira za kolače

50 dkg brašna

2 jaja

pola praška za pecivo

1 limun - sok i korica

2 velike žlice mlijeka

Priprema:

Miksajte omekšali maslac i šećer, potom dodajte dva jaja, izmiješajte sir, sok i koricu od limuna te dvije velike žlice mlijeka. Dodajte brašno i prašak za pecivo te zamijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu, prerežite lagano, namažite ga mlijekom i pevite 45 minuta na 170 stupnjeva.