Poznata hrvatska nutricionistica dr. Lejla Kažinić Kreho, autorica knjige „Antiaging prehrana“, već dva desetljeća promiče svijest o hrani kao najvažnijem sredstvu u našim rukama koji pridonosi zdravlju i mladolikom izgledu. U drugom dijelu svoje knjige donosi tridesetak recepata za sedmodnevni alkalni antiaging dijetetski program po danima i 15 recepata za mladolik ten.

ANTIAGING SALATA S KVINOJOM, BROKULOM, PAPRIKOM I AVOKADOM
Potrebni sastojci za dvije osobe

1 veća brokula (dobro je oprati i natrgati na sitne cvjetove)
Sok od dva limuna
2 jušne žlice maslinova ulja
1 veća eko crvena paprika narezana na male kvadrate
1 veći avokado narezan na kockice
1 narezana rajčica
1 narezan krastavac
1 jušna žlica svježeg peršina
140 grama kuhane kvinoje

Umak od soje
Postupak: U staklenu posudu stavite brokulu, prelijte je limunovim sokom i uljem te nekoliko puta promiješajte da malo omekša. Dodajte ostale sastojke i sve lagano začinite umakom od soje.

Meni za pomlađivanje
Foto: Press AMZ



SUPER ANTIAGING SMOOTHIE
Potrebni sastojci:

1 banana
4 žlice šumskog voća
150 ml eko soka od brusnice (brusnice su bogate antioksidansima)

Postupak: stavite u mikser te izmiksajte.

Meni za pomlađivanje
Foto: Press AMZ