Na današnjoj press konferenciji u dvorani Bribir, Keight Hotel Opatija (Curio Collection by Hilton) najavio je bogat jesensko-zimski program s naglaskom na vrhunska gastronomska iskustva, posebne tematske događaje te društveno odgovorne aktivnosti u suradnji s Udrugom djece sa sindromom Down – Rijeka 21. Predstavljen je i novi promotivni film hotela koji kroz poetičnu transformaciju glavnog lika – Žene koja postaje Pierrot – prikazuje kako prostor inspirira pojedinca, budi znatiželju i stvara osjećaj doma, a film je realizirala produkcijska kuća Filmeria.
Događanju su prisustvovali brojni uzvanici, među kojima i Zamjenik župana Primorsko-goranske županije Toni Štimac, zamjenica gradonačelnika Opatije Kristina Đukić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, koji su izrazili podršku projektu i pohvalili inicijative hotela usmjerene na održivost, lokalnu zajednicu i promociju destinacije kroz kulturu i kreativnost.
Jesensko-zimski program u Keightu
Jesenska sezona u Keightu donosi novu ponudu azijskih jela uz postojeće specijalitete restorana Pierrot, pod vodstvom chefa Miroslava Janjića, ekskluzivne food & wine večeri (17. listopada s vinarijom Erdoro) te omiljene vikend rituale – subotnji brunch i nedjeljne ručkove za obitelji i prijatelje.
U studenskom tjednu čokolade, gosti mogu uživati u Rooftop Chocolate Mixology večeri, radionici “Čoko sufle” s cheficom Anom Srdoč, čokoladnom meniju u Pierrotu i spa paketu “Choco Delight”.
Kraj godine rezerviran je za Advent i doček Nove 2026. uz blagdanske koktele, posebne menije i proslavu u Pierrot restoranu i na rooftop-u s pogledom na Kvarner.
Novi promotivni film hotela Keight
Kreativna ideja novog filma, koji je na inicijativu Anamarie Hauptfeld Schweitzer realizirala producentska kuća Filmeria, prati Ženu koja, prolazeći kroz prostore Keighta, postaje Pierrot – simbol igre, emocije i znatiželje. Film istražuje kako Curio prostori, više od samog imena, potiču istraživanje, bude ugodu poznatog i otvaraju nove vidike – stvarajući intiman osjećaj doma.
Društveno odgovorno djelovanje: Keight × Down 21
Keight od samih početaka surađuje s Udrugom Down – Rijeka 21.
- Od svakog prodanog Keight koktela hotel donira 0,50 € udruzi.
- Gostima se daruju sapuni koje izrađuju članovi udruge, kako bi promovirali njihov rad i osnaživanje zajednice.
- Suradnja s Udrugom djece sa sindromom Down – Rijeka 21 nastavlja se kroz zajedničke radionice i uključivanje zajednice u hotelska događanja, a članovi udruge moći će koristiti hotelski bazen u unaprijed dogovorenim terminima, u sklopu zajedničkih aktivnosti.
Izjave
Davor Kovčalija, direktor hotela Keight:
„Kroz jesensko-zimski program želimo ponuditi iskustva koja spajaju izvrsnost u gastronomiji, kreativnost i društvenu odgovornost. Suradnja s Udrugom Down – Rijeka 21 primjer je naše posvećenosti stvaranju pozitivnog utjecaja u zajednici u kojoj djelujemo.“
Anamaria Hauptfeld Schweitzer, Katarina Line & Keight Hotel Opatija:
„Koncept novog promo filma Keight hotela polazi iz osobnih uspomena. U našoj je kući Pierrot bio stalno prisutan—zbirka koju je godinama slagao moj otac (suprug Katice Hauptfeld) oblikovala je moj vizualni senzibilitet. Transformacija u Pierrota nije maska, već metafora osobne promjene nadahnute prostorom i gostoljubivošću Keighta. Potreba za stvaranjem ovog filma proizašla je iz niza međunarodnih prezentacija i radionica na kojima Katarina Line promovira Hrvatsku, Kvarner i Opatiju, a unutar tog konteksta i svoj portfelj – čiji je najnoviji i najsuvremeniji projekt upravo Keight Hotel Opatija.“
O Keight Hotelu Opatija
Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton, suvremeni je boutique hotel koji spaja povijesni šarm Opatije s modernim dizajnom i personaliziranom uslugom. Smješten u srcu grada, nudi 54 elegantno uređene sobe, Rooftop Lounge Bar s pogledom na Kvarner te prepoznatljiv pristup koji njeguje kreativnost, lokalne priče i osjećaj zajedništva.
O restoranu Pierrot
Pierrot Restaurant donosi inovativan fine casual koncept pod vodstvom chefa Miroslava Janjića, gdje se tradicionalne tehnike susreću s modernim pristupom i sezonskim namirnicama. Uz postojeću ponudu, restoran je obogaćen izborom azijskih jela, dok elegantan interijer i pažljivo birana vinska karta čine Pierrot jednim od najzanimljivijih gastro odredišta Opatije.