Slatke ukusne i mekane cimet rolice svi volimo. Ovih blagdana iskušajte recept koji će oduševiti cijelu obitelj. Omiljenu slasticu obogatite okusom Lino Lade, čiji je miris i okus oduševiti posebno malene.
Sastojci
Za tijesto:
1 Dolcela Instant kvasac
80 ml tople vode
1 žličica Dolcela Praška za pecivo
110 g šećera
80 g maslaca
2 jaja
120 ml slatkog vrhnja
½ žličice soli
200 g pirea od bundeve
600 g Glatkog brašna Podravka
½ žličice Vegeta Maestro mljevenog muškatnog oraščića
2 žlice ulja
Za nadjev:
100 g maslaca
5 Dolcela Cimet šećera
Za preljev:
150 g Lino Lade Milk
100 ml slatkog vrhnja
Dodaj na popis za kupnju
Priprema:
U posudi električnog miksera otopite kvasac u toploj vodi i ostavite da odstoji 5 minuta.
Kad se potpuno otopi, pomiješajte, dodajte prašak za pecivo, šećer, otopljeni maslac, jaja, slatko vrhnje, sol, i pire od bundeve. Sve dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu.
Dodajte brašno, muškatni oraščić i miješajte dok ne dobijete glatko mekše tijesto. Ako je tijesto jako ljepljivo za zdjelu, dodajte još brašna i ponovno promiješajte. Tijesto treba biti mekano i vlažno, ali ne previše ljepljivo. Miješajte na srednjoj brzini mikserom ili zamijesite ručno na pobrašnjenoj radnoj površini.
Tijesto stavite u nauljenu posudu i ostavite pokriveno na toplom mjestu 45 – 60 minuta da se tijesto udvostruči.
Dignuto tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte ga u pravokutnik (30×40 cm), obilno premažite omekšanim maslacem, a zatim pospite Cimet šećerom.
Nakon toga tijesto zarolajte u valjak i narežite na jednake komade širine 3-4 cm. Na taj ćete način dobiti rolice koje potom složite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, prekrijte i ostavite da narastu. Za to će biti potrebno oko 30 minuta.
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C da rolice poprime zlatnu boju.
Pečeni kolač premažite preostalim maslacem i ostavite u kalupu neka se malo ohladi, a zatim izvadite iz kalupa.
Sadržaj donosimo u suradnji s Podravkom