Sastojci (za tijesto): 200 g brašna,140 g hladnog maslaca,70 g šećera, 1 žumance, 400 g sušenih orašastih plodova Za nadjev: 250 g vrhnja za šlag, 60 gšećera, 1 pakiranje vanilin šećera, 500 g jagoda Priprema: mikserom izmiksajte brašno, komadiće maslaca, šećer i žumanca, a potom rukama izradite glatko tijesto. Prekrijte i ostavite da se hladi 30 minuta. Izvaljajte tanko tijesto na malo brašna. Time obložite kalup za pitu (promjera 24 cm) te oblikujte rub 2 cm. Zagrijte pecćnicu na 200 stupnjeva. Visše puta probodite biskvit, obložite papirom za pečenje te opteretite orašastim plodovima. Pecite 15-20 minuta. Uklonite orašaste plodove i papir. Pecite biskvit još 20 minuta. Izvadite iz pećnice te ostavite da se ohladi. Kolač možete napraviti i u mini-kalupima. Sticite vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom te raspodijelite po biskvitu. Kolač ukrasite svježim jagodama. Autor: D. P. Fotografija: Profimedia