Nakon ‘MasterChefa’ na programu Nove TV subotom se našao kulinarski show ‘Grill Boss’, koji se dan poslije reprizira na Doma TV-u. U osam nastavaka prikazuje se uživanje u pripremi hrane u dvorištu, zabavi i roštiljanju. Gledatelje emisijom vodi Marin Rendić, vlasnik restorana Pepenero u Novigra­du u Istri, čiji ugled najbolje dokazuje članstvo u prestižnoj europskoj udruzi kuhara Jeunes Restaurateurs d’Europe. Marin gledateljima otkriva nove trikove i ujedno dijeli savjete za pripremu raznih jela na roštilju. Gle­datelji tako mogu naučiti pripremati tipična jela poput hamburgera, odrezaka i piletine, ali i ona puno zahtjevnija, pa čak i deserte. - Kad kuham, uvijek se osjećam dobro. Tada mi srce kuca ubrzano - kaže Marin koji je zaslužio brojna priznanja za svoj rad.

Kao šef kuhinje ostavio je trag u brojnim vrhunskim restoranima i hotelima u zemlji i inozemstvu, a emisiju je dobio nakon sudjelovanja u ‘MasterChefu’, u izazovu šefa kuhinje. - U kuhanje sam se zaljubio tijekom srednje kuharske škole, iako sam kao dječak već pokazivao strast prema hrani dok sam gledao djeda ribara kako priprema razne specijalitete. Zato mi je danas najdraže pripremati svježu ribu - rekao je 33-godišnji Marin koji iz braka sa suprugom Ljiljanom ima šestogodišnju kćerkicu Mariju. Vinko Paić / Story Press