Iskustva nas obogaćuju, a ona neprocjenjiva u nedjelju, 9. listopada, u zagrebački Peti Kupe, na gastro događanje Food Market, donosi Mastercard. Kako od ostataka hrane napraviti ukusne nove obroke na gastro radionici će demonstrirati Tibor Valinčić, chef poznatog zagrebačkog restorana Dubravkin put; na wine tasting class posjetitelje vodi Vinarija Kaptol, dok će Dragana Dilparić, vlasnica zagrebačkog bistroa Darling & Shegrts, otkriti tajnu pripreme njihovih nadaleko poznatih štrukli. Ako i vi želite sudjelovati na ovim radionicama i svoju zbirku kuharica obogatiti još jednom, punom recepata svjetski poznatih chefova koji su svoje kulinarske tajne otkrili za Priceless.com, kliknite OVDJE.

food festival
Shutterstock 

Inače, svih troje voditelja radionica partneri su projekta Priceless.com, jedinstvene platforme koja korisnicima Mastercard® kartica omogućava pristup nezaboravnim fizičkim i virtualnim iskustvima poput raznih how to tutoriala, virtualnih koncerata, edukacija i slično. Od 2018. godine do danas, Priceless.com neprekidno nudi niz različitih iskustava iz Hrvatske, prezentirajući diljem svijeta ono najbolje od naše zemlje. Registracijom na Priceless.com, korisnici mogu odabrati iskustava, kupiti ih ili besplatno preuzeti pomoću svoje Mastercard kartice. Na Food Marketu dio ovih iskustava posjetitelji će doživjeti uživo, a oni najsretnije ruke našim će se voditeljima radionica u pripremi jela i kušanju vrhunskih vina i pridružiti.

Godišnje se u svijetu baci oko trećina ukupne količine hrane namijenjene ljudskoj prehrani, što je oko 1,3 milijardi tona hrane. Kako pripremati hranu na održiv način, odnosno kvalitetno iskoristiti ostatke, doprinoseći tako i ekologiji i osobnoj štednji, otkrit će poznati chef Tibor Valinčić iz zagrebačkog restorana Dubravkin put, u nedjelju, 9. listopada, od 16.45 sati.

Tibor Valinčić
Mastercard 

Prije 15-ak godina Barbara Ljevar, suvlasnica Vinarije Kaptol, iz Austrije se s obitelji vratila u rodnu Slavoniju, gdje su kupili mali vinograd i odmah proizveli vrhunsko vino. Uvijek su željeli, kaže Barbara, ispričati svoju priču o našem kraju i upoznati ljude s onim što se krije ispod obronaka Papuka, a kako bolje to učiniti nego proizvesti nešto autohtono. I tako je nastalo njihovo prvo vino za guštanje s obitelji i prijateljima. Dio onog što se još 'kreiralo' ispod obronaka Papuka, posjetitelji će imati priliku kušati na Mastercardovoj radionici u nedjelju, 9. listopada, od 11 sati.

vinarija Kaptol
Mastercard 

Kada godinama radite kao brand manager u kozmetičkoj industriji, a već ste u zrelim godinama koje su – barem se tako misli u javnosti – nezahvalne za žene u poslovnom smislu, još hrabrije zvuči napustiti dobro plaćen posao kako biste otvorili mali bistro. Upravo taj životni zaokret 2019. je napravila Zagrepčanka Dragana Dilparić, pokrenuvši mali bistro na istoku grada – Darling & Shegrts – koje je danas jedno od najpopularnijih mjesta u gradu za izvrstan doručak, ukusan brunch ili uživanje u sasvim posebnim štruklama. Tajnu pripreme tih, sasvim posebnih, štrukli Dragana će otkriti na  radionici u sklopu Food Marketa koja počinje u nedjelju, 9. listopada, u 15 sati.

Dragana Dilparić
Mastercard 
štrukle iz restorana Darling & Shegrts
Mastercard 


Inače, Food Market održava se od 7. do 9. listopada u Petom Kupeu, na adresi Trnjanska cesta 5. 'Dođi gladan', moto je jesenskog izdanja Food Marketa i najbolji poziv za druženje i uživanje u dobroj hrani, glazbi i zabavi.