Jedna od najljepših zagrebačkih 'slatkih priča', ona o slastičarnici Magnolija, započela je iz želje vlasnice Jasmine Bagarić da prijateljima za Božić pokloni nešto posebno i 'svoje'. I onda je počela peći i ukrašavati kolače o kojima se još dugo s oduševljenjem pričalo. Priča o Magnoliji nije, međutim, samo priča o prekrasnim slasticama, već jedan kompletan koncept promišljenog dizajna, vrhunske estetike i primamljivih okusa, zbog čega nismo imali dvojbu gdje odraditi slatki izazov i o'živiti ljeto novim okusima.
Posljednje vrijeme mnogi se zbog različitih razloga odlučuju zamijeniti kravlje mlijeko biljnim alternativama. I to ne samo u napicima, već i u pripremi različitih slatkih zalogaja. A linija O'Plant biljnih napitaka sadrži samo vrhunske sastojke – cjeloviti plod žitarica i orašastih plodova – zbog čega svakom desertu, pa i ovom kojeg su nam pripremili u Magnoliji, daje poseban 'šmek'.
Svi koji s nostalgijom gledaju na okuse djetinjstva, pa – primjerice – obožavaju rižu na mlijeku, definitivno će i voljeti naš desert na bazi kave i O'Plant Zob biljnog napitka. Upravo O'Plant Zob biljni napitak 'krivac' je za nevjerojatan okus i strukturu riže, koja je baza ovog deserta. Naime, O'Plant Zob biljni napitak izuzetno je bogatog okusa, a njegova slatkoća potječe od prirodno prisutnih šećera. Dakle, bez grama dodanog šećera. Osim toga, ovaj biljni napitak prirodno je bez laktoze, osigurava organizmu neophodan mineral kalcij i vitamin D, a sve uz nizak sadržaj masti. Zbog svojeg je bogatog okusa O'Plant Zob savršen, ne samo za deserte, već i za pripremu gustih juha, pirea, palačinki…
O'Plant Rizo Meringa
Sastojci (za košaricu od badema): 15 g maslaca, 10 g šećera u prahu, 3 g badema, 6 g jaja, 26 g brašna
Postupak: jaja i šećer pjenasto umutite, dodajte omekšali maslac, mljevene bademe i brašno te dobro umutite. Pustite tijesto da se ohladi pod folijom u hladnjaku.
Od tijesta oblikovati košarice i peći ih na 180 stupnjeva oko 10 do 15 minuta. Ohladiti i prekriti dno nadjevom od badema i ponovno peći na 180 stupnjeva oko 5 do 7 minuta. Gotovu košaricu puniti kuhanom rižom i ukrasiti šaumom po želji.
Sastojci (za frangpane ili nadjev od badema): 25 g maslaca, 25 g šećera, 1 jaje, malo soli, 40 g badema
Postupak: pomiješajte jaja i šećer, dodajte omekšali maslac i kad se smjesa sjedini, umiješati bademe i sol. Smjesu također prekriti folijom i staviti na sat vremena u hladnjak.
Sastojci (riža na mlijeku): 100 g riže, 1 l O'Plant Zob biljnog napitka
Postupak: U posudu staviti O'Plant Zob i kad zakuha dodati rižu, smanjiti vatru i kuhati još 40 do 45 minuta dok riža ne omekša. Smjesom napuniti ispečene košarice.
Sastojci za šaum: 250 g šećera +125 g vode, 125 g bjelanjka + 75 g šećera
Postupak: vodu i šećer staviti kuhati. Od bjelanjaka i šećera napraviti snijeg. Kad voda i šećer proključaju, skinuti s vatre, umiješati snijeg od bjelanjka i mikserom razraditi dugo, dok se smjesa ne ohladi. Ukrasiti desert pripremljenom smjesom (šaum ne smije dugo stajati, jer će se početi kristalizirati).
*Sadržaj nastao u suradnji s brendom O'Plant.