Završile su prijave za naš veliki kreativni natječaj “KUHAJ KAO CHEF” te je stručni žiri među stotinjak prijava odabrao pet kandidata koji će 10 dana usavršavati svoje znanje i vještine uz mentorstvo vrhunskih chefova restorana El Toro, Izakaya, RougeMarin i Lari & Penati te slastičarnice Magnolia.
Maja Šipek usavršavati će se u RougeMarinu, Dina Karanović u Izakayji, Duje Prlj u Lari I Penatiju, Luka Džaja u El Toru, a Krešimir Bonačić-Krešić u slastičarnici Magnolia.
Izabrani kandidati učit će baratati tehnikama, iskoristiti najbolje od svake namirnice, proširiti kuharske vidike, naučiti pravilno servirati hranu. Uz mentorstvo vrhunskih chefova sigurno će naučiti mnogo, a na našim ćete portalima korak po korak pratiti ovaj zanimljivi gastro show.
Moderni fusion u Lari&Penatiju
Kultni zagrebačkog bistro Lari & Penati, vlasnika Igora Tomljenovića, već godinama oduševljava jelima koja se temelje na kombinaciji kuhinja Sjeverne Amerike, Europe, Mediterana, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike. Spicy chicken wings, marinirani su u umaku od soje, narančina soka, meda i đumbira, klasika su na jelovniku – hit još od otvorenja bistroa. Hrvatska strana priče nije zanemarena: tuna, purica u confitu, janjeći butić, pastrva, ječam, slanutak, leća, poriluk… samo su neke od delicija Lari & Penatija koju će naš kandidat Duje Prlj dobiti priliku pripremati s timom restorana.
Od tacosa do tune u El Toru
Prilagođena domaćim okusima i ukusima, kuhinja El Tora temelji se na čistoći i posebnosti namirnica karakterističnih za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput kvinoje, batata, crnoga graha, crne divlje riže i juke. Chef Mario Mihelj osmislio je poprilično zanimljiv meni u kojem se mogu pronaći tacos od svinjske potrbušine, ceviche od kozica, tiradito tuna, hrskava pačja prsa, tatarski biftek s twistom, guacamole s dimljenom pastrvom, zapečeni filet lososa… S obzirom na to da je Latinska Amerika poznata po govedini, na jelovniku su i Black Angus striploin, biftek i odležani Rib eye steak. Pravi će izazov našem kandidatu Luki Džaji biti usavršavanje u El Toru!
Tajne Asian fusion u Izakayji
Riječ izakaya znači mjesto gdje se jede i pije. To je opušteno mjesto za druženje u interpretaciji japanskog puba gdje se uživa u asian fusion jelima uz vrhunska vina, koktele i craft piva. Uz tim restorana Izakaya prevođen chefom Arnoldom Galsimom naš će kandidatkinja Dina Karanović naučiti brojne tajne pripreme savršene azijske hrane.
Gastro inovacije RougeMarina
Zagrebački restoran RougeMarin i njegov vlasnik, chef Marin Medak, na domaćoj su gastronomskoj sceni sinonim za vrhunski ugođaj i gastro inovacije. RougeMarin nije ni bistro, ni restoran, ni gostionica, to je mjesto gdje vrhunska hrana u kombinaciji s besprijekornom prezentacijom i profesionalnom uslugom pruža jedinstven doživljaj svakom gostu. Kuhari, slastičari i poslužitelji čine tim koji samo naizgled priprema jela na uobičajeni profesionalni način. Oni su zapravo logistika scene RougeMarin koja nudi nove ugostiteljske usluge, od ranog ručka do tematskih večera, od vjenčanja do cateringa na bilo kojoj lokaciji, od objeda za malu grupu prijatelja do velikih team building događaja. Maja Šipek uživat će 10 dana učeći uz vrhunski tim RougeMarina.
Slatko iskustvo u Magnoliji
Slastičarnica Magnolia godinama je sinonim za vrhunske kolače i torte i svaka je gradska slatka priča nezamisliva bez nje. Magnolia je započela pripremajući tradicionalne delicije i po tome je poznata, ali svoju su priču proširili pa tradicionalne slastice predstavljaju na moderan način. Zanimljiva je njihova medovik torta zbog koje se dolazi iz drugih gradova u Hrvatskoj, pa čak i iz svijeta! Zbog meringe navrate s drugog kraja grada, mono slastice poput kestena stvarno su rapsodija za nepce, tu je i kruška kolač, francuski kroasani, bučnica… Uz Jasminu Bagarić, kreativnu vlasnicu slastičarnice Magnolia, naš kandidat Krešimir Bonačić-Krešić dobiva priliku za slatko usavršavanje na moderan način.
Sponzori projekta su Vina Laguna,Vina Belje, Ol Istra, Braun, Kenwood, Ledo i Barcaffe