Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspirativnih tema, intervjua i recepata u kojima vlada nova snaga – kako novih proljetnih namirnica tako i novih kuharskih imena, ideja i svijetlih primjera ljudi koji pokreću nove valove gastronomske evolucije u Hrvatskoj i šire.

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspiracije
Foto: promo

Među prvima smo imali privilegij zaviriti u zagrebački restoran Mano a naš chef Gregorio Mannucci je od talentiranog 27-godišnjeg chefa Matije Bogdana doznao zašto se vratio iz londonskog Ledburryja i čime će uzdrmati zagrebačku gastronomsku scenu. Chef Josean Alija za čiju je kuhinju legendarni chef Paul Bocuse rekao da je jedna od najboljih s kojima se susreo u životu, u intervjuu našem chefu Anti Udovičiću otkriva da je iznimno fokusiran na svoj identitet, ali i svjestan da je ono što on sada radi avangarda, te da voli preuzimati rizik.

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspiracije
Foto: promo

 Uoči dugo očekivanog otvorenja chef Bernard Korak premijerno nam je spremio jela iz svog novog restorana, te nam opisao svoju viziju i filozofiju kuhinje koja se bazira na lokalnim okusima. Zlatko Gall istražio je splitsku tradicionalnu kuhinju i njene moderne dekonstrukcije, chef Marin Rendić otkriva svoj proljetni meni, a naš chef Ivan Pažanin dimljenog pivca.

Proljetni broj StoryGourmeta donosi pregršt inspiracije
Foto: promo

Novi broj donosi i praktični vodič za branje šparoga te autorske recepte chefova StoryGourmet tima sa šparogama, graškom, jajima i janjetinom. Otkrivamo i sve blagodati potočarke, a glumica Marijana Mikulić spremilanam je svoj omiljeni proljetni meni. Slastičarka Tea Mamut pripremila je sjajne kolače bez glutena, intervjuirala je kolegicu Žakline Troskot koja slavi deset godina slastičarnice Amelie, a Ljupka Gojić svog pastry chefa Jurja Klepića. Posjetili smo vinariju Voštinić Klasnić, a prije pandemije bili na Madeiri te u putopisu donosimo klasične portugalske deliciije.