Prvih dana mjeseca ožujka u posjet Hrvatskoj stigla je posebna gošća iz najstarije šampanjske kuće na svijetu. Gđa. Louise Bryden mlada enologinja, predstavnica Ruinarta stigla je zbog vrlo posebne prigode. Naime, Louise se u ime kuće koju predstavlja na poseban način zahvalila gospodinu Rudiju Štefanu, Chefu i vlasniku restorana Pelegrini u Šibeniku, koji je prepoznat kao restoran ambasada ove najstarije šampanjske kuće na svijetu.

Ruinart večera za pamćenje u restoranu Pelegrini
Foto: Nino Stojić

 Upravo je Rudi Štefan prvi u Hrvatskoj u ponudu Pelegrini restorana uvrstio Ruinart šampanjac te već godinama promovira ovu šampanjsku kuću, kao i sljubljivanje gastro delicija i šampanjca. Rudi Štefan i njegov uigrani tim priredili su Ruinart šampanjsku večeru za pamćenje. Uzvanici su uživali u više od 8 sljedova gastro savršenstva, koje je pratio Ruinart šampanjac, od Ruinart Brut R, Blanc de Blancs, Rose, Dom Ruinart Blanc de Blancs 2007 i Dom Ruinart Rose 2004.

Ruinart večera za pamćenje u restoranu Pelegrini
Foto: Nino Stojić

Večera, koju je u suradnji s Pelegrini restoranom organizirala Miva galerija vina, distributer i zastupnik Moet Hennessy grupe, u kojoj je i Ruinart šampanjska kuća, završila je Hennessy Paradis konjakom koji je ovaj put serviran na Givre način tj ohlađen na -23 stupnja. Kako bi ova večer uistinu bila prava poveznica Ruinart kuće, koja je poznata po svojoj povezanosti s umjetnošću, Chef Rudi Štefan, priredio je još jedno iznenađenje. Poslije drugog slijeda jela, uzvanici su prošetali do male crkve, sada atelijera u povijesnoj šibenskoj jezgri gdje ih je čekala paleta boja, platna i kistova.

Ruinart večera za pamćenje u restoranu Pelegrini
Foto: Nino Stojić

Motiv za platno bila je boca Ruinart šampanjca te su uzvanici nakon završenog slikanja, uživali u zalogajima koji su izgledali identično kao i palete boja za platno. Svoje radove gosti su ponijeli kući kao dio sjećanja na ovu divnu večer u kojoj se slavilo sljubljivanje gastro delicija restorana Pelegrini, umjetnosti i Ruinart šampanjca.