Ovaj talentirani Portugalac zvijezda je emisije ‘Pecimo s Franciscom Moreirom’ koja se emitira na kanalu 24Kitchen. Sedam godina radio je diljem Portugala u Michelinovim zvjezdicama nagrađenim restoranima, a nakon što je 2016. pobijedio na natjecanju ADN Pasteleiro, počinje graditi međunarodnu karijeru - prvo u restoranu MB s dvije zvjezdice na otoku Tenerife u Španjolskoj, a već godinu poslije stiže u belgijski Wieze, gdje postaje predavač na Akademiji čokolade.

Lagani desert s borovnicama po receptu mlade zvijezde
Story Press 

CLAFOUTIS OD BOROVNICA I EARL GREYA

Sastojci:

125 g vrhnja za kuhanje 2 vrećice čaja
earl grey 3 bjelanjka (od manjih jaja)
100 g šećera 3 žumanjka (od manjih jaja) 100 g maslaca 50 g bademova brašna
75 g oštrog brašna 125 g borovnica
75 g demerara šećera svježe borovnice
šećer u prahu

Posudu s vrhnjem za kuhanje i čajem stavite na vatru te pustite da se infuzira 4 minute. Maknite čaj, a vrhnje stavite u zamrzivač. Stavite drugu posudu na vatru i zagrijte maslac. Ostavite da ključa i maknite kad nestane pjena. Pustite da se ohladi. Istucite mikserom 3 bjelanjka. Pomalo sipajte 100 g šećera. Pomiješajte 3 žumanjka i bademovo brašno. Nastavite miješati i uspite malo ohlađenog maslaca pa dodajte brašno. Blago istucite ohlađeno vrhnje i dodajte ga u prethodnu smjesu. Kalup nauljite, a potom ulijte smjesu. Na vrh stavite borovnice. Stavite u pećnicu na 180° C i pecite 15 minuta. Ukrasite svježim borovnicama i šećerom u prahu.