Thomas Braseleret kuhao je za deset uzvanika koji su uživali u pomno osmišljenim slijedovima jela koja je pratilo i prestižan izbor vina. U ovom prekrasnom ambijentu, u potpunom luksuzu, služeni batlerima koje vila ima uživali su Maja Šuput Tatarinov sa suprugom Nenadom, Barbara Kolar, Jelena Lešić, Gabriela Pilić uz ostale uzvanike ove prestižne večere.

Francuski virtuoz u vili Hortensia kuhao za uzvanike StoryGourmet Chef's Secret Dinner  Foto: Robert Gašpert

Svi redom gurmani uživali su u delicijama Thomas Brasleret inače glavnog chefa à la carte restorana Alfred Keller, restorana koji se nalazi na listi najboljih restorana s karakterističnim segmentom visoke kuhinje. Inače, hotelski brend Lošinj Hotels & Villas okuplja šest hotela i restorana te vile i apartmane na najatraktivnijim lokacijama na otoku Lošinju. Hoteli i vile najviše razine ponude nalaze se u jednoj od najljepših i najintimnijih uvala na otoku Lošinju – uvali Čikat u kojem savršeno odgovaraju ove prestižne vile i pomno održavana hortikulutra.

Meni ove večeri bio je slijedeći:

Aperitiv: Šember Rose

Amuse bouche

-o-

Salata od hobotnice i paprike

Octopus and bell pepper salad

Sauvignon, Josić

- o –

Tartar od pečene junetine / parmezan / bosiljak

Roasted beef tartare / parmigiano / basil

Malvazija, Coronica

- o –

Riblja juha / šafran / češnjak

Fish soup / safran / garlic

-o-

Brudet Alhambra

Alhambra's brudet

Chardonnay Rosenberg, Krauthaker

-o-

Sporo pečen teleći file / škampi / bilje

Slow roasted veal filet / scampi / herbs

Crni Pinot, Korak

-o-

Kreacija oko smokve

Creation around the fig

Cuvee Bodren

-o-

Petits Four

Služenje svih jela i vina pratilo je i točenje Jamnice i Jane iz ruku prvih batlera školovanih van Hrvatske. Njihovi sinkornizirani pokreti i elegancija učinili su i služenje vode posebnim iskustvom. Škola u kojoj se točn zn a pod kojim kutem i kako okrenuti bocu prema gostu, iznenadila je mnoge uzvanike večere  kojima je ovo bio prvi put da su se susreli sa uslugom batlera. No zato je svima dobro poznato da i uz najukusnija jela odlično odgovara Jamnica kao odlično osvježenje ali i moderna kombinacije za koktele. Idealan partner jelima, osvježava bogatstvom svojih minerala i budi naša čula robustnim mjehurićima!

Službena Rajska rajčica, punoćom svojih okusa odlično je nadopunila i nekoliko jela koje je pripremio poznati kuhar Thomas Braseleret. Upravo nju možete naći tijekom cijele godine u ponudi sa jednakom kvalitetom okusa jer se uzgaja u zaštićenom ekosustavu staklenika u Svetoj Nedelji. Slatke i šarene Bumblebee, sočne Sunstream, aromatične Campari, pikantne Harmony i delikatesne Grappolo rajčice dostupne su kad god poželite dobro poznat miris bakine kuhinje u svom domu. Naravno, uz neizbježan dodir modernih recepata, koji se lakše uklapaju u užurbani životni stil.