Kriška domaćeg kruha poslužena s ukusnim i zdravim namazom omiljen je odabir za doručak ili večeru. A ukoliko volite da je taj namaz domaća pašteta okušajte se u pripremi recepta koji vam donosimo. Za pripremu je potrebno meso kuhanih pilećih prsa, nešto dodataka te blender uz pomoć kojeg ćete sastojke usitniti u kremastu teksturu idealnu za razmazati na krišku kruha. Priprema nije teška ali je važno zapamtiti kako je važno sačuvati vodu u kojoj se kuhala piletina. Šalicu te vode ostavite sa strane i dodajte je prilikom blendanja paštete, ovisno o tome kakvu gustoću volite. Gotovu paštetu prebacite u čistu staklenku s poklopcem i čuvajte u hladnjaku.
Domaća pileća pašteta
Sastojci:
500 g pilećih prsa
1 manji luk
1 žlica kapara
8 malih kiselih krastavaca
1 limun
1 žlica senfa
Sol, papar
Priprema:
Iscijedite sok jednog limuna. Pileća prsa skuhajte u slanoj vodi, pričekajte da se ohlade pa ih narežite ih na komadiće. Pirjajte luk na maslinovom ulju sve dok ne poprimi zlatnu boju. Narezanu piletinu pomiješajte sa svim navedenim sastojcima i prelijte ju s otprilike decilitrom vode u kojoj se kuhala piletina. Izmiksajte u kremastu paštetu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Isprobajte i začinite po ukusu. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.