Samo četiri sastojka su dovoljna za pripremu ovog odličnog kremastog pudinga. Priprema se bez dodane želatine i jaja, a priprema je izuzetno jednostavna u svega 15 minuta. Slatko vrhnje, šećer, korica i sok domaćeg limuna, dovoljno je umiješati, zagrijati te ohladiti. Poslužite u atraktivnim zdjelicama. Ovaj se recept može pripremiti i dva dana ranije.

Sastojci (za 4 osobe):
480 ml slatkog vrhnja
135 g šećera
1 limun, sitno naribana korica
6 žlica iscijeđenog soka limuna
malo bobičastog voća za dekoraciju, po želji

Priprema:
Zagrijte vrhnje, dodajte šećer, dobro promiješajte te zagrijavate na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje. Dodajte koricu limuna. Zakipite te smanjite vatru kako bi smjesa lagano kuhala oko 5 minuta, uz miješanje. Dodajte sok limuna te nastavite miješati oko 5 minuta. Potom sklonite s vatre te ostavite da se ohladi oko 5 minuta. Procijedite kroz sito u 4 zdjelice. Ostavite da se ohladi potom neporkiveno dodatno ohladite u hladnjaku. Prije posluživanja, po želji, na puding dodajte malo bobičastog voća.
Savjet više – ukoliko volite manje slatke slastice smanjite količinu šećera.