Sendvič od dvije kriške bijelog mekog kruha bez korice premazane maslacem te svježim krastavcem klasičan je engleski sendvič koji se poslužuje uz poslijepodnevni čaj. I za sve ljubitelje krastavaca to je i ukusan sendvič, koji vjerovali ili ne, uz malo dodataka lako možete učiniti još ukusnijim. Kako? Tako da klasični maslac zamijenite s maslacem aromatiziranim svježim začinskim biljem. Ili tako da maslac zamijenite s krem sirom. Odličan je savjet u vama omiljenu kombinaciju dodati koji listić mente (ili bosiljka), ali i poslužiti ovaj tip sendviča uz čaj od mente. Ukoliko ne konzumirate bijeli kruh sendvič pripremite s tamnim kruhom ili kruhom sa sjemenkama.
Ukusno, hrskavo, osvježavajuće, definicija laganog ljetnog obroka.
A ukoliko ste iskreni ljubitelj krastavaca okušajte se i u kiseljenju krastavaca.
Sastojci:
nekoliko kriški kruha po izboru
krem sir
svježi salatni krastavac ili mali domaći krastavci
sol, papar
Priprema:
Svaki krišku kruha premažite s krem sirom. Opran i po želji oguljeni krastavac narežite na kolutiće ili duguljaste komade. Posložite krastavac na krišku kruha. Ne štedite. Po želji dodajte malo soli i papra. Po želji preklopite drugom kriškom kruha ili preklopite drugom kriškom kruha. Dobar tek.