Jedna od vječnih uspomena na djetinjstvo je svakako i puding od riže - slastica koju smo jeli u vrtićima ili su nam je kod kuće spravljale bake i mame. To je klasični, tradicionalni puding koji se radi tako da se kuhana riža pomiješa s mlijekom, šećerom i jajetom te dodatno začini maslacem i vanilijom. U čast lijepim danima djetinjstva, danas ćemo se prisjetiti tog tradicionalnog recepta i zasladiti se s jednim pravim, ukusnim pudingom od riže!

Sastojci:
1.5 šalica kuhane riže
2 šalice mlijeka
¼ žličice soli
⅔ šalice grožđica (po izboru)
1 jaje, umućeno
⅓ šalice bijelog šećera
1 žlica maslaca
Pola žličice ekstrakta vanilije

Priprema:
Pomiješajte kuhanu rižu, 1.5 šalicu mlijeka i sol u loncu na srednje jakoj vatri; kuhajte i miješajte dok smjesa ne postane gusta i kremasta, 15 do 20 minuta. U smjesu umiješajte ostatak mlijeka, grožđice, razmućeno jaje i bijeli šećer, neprestano miješajući. Nastavite kuhati dok se jaje ne stegne, 2 do 3 minute. Uklonite lonac s vatre; u puding umiješajte maslac i ekstrakt vanilije. Po želji možete posuti kakaom ili pak sa cimetom i uživajte u okusima djetinjstva!