U povodu 130 godina poslovanja, Franck se udružio s poznatim chefovima Jeunes Restaurateurs (JRE) s kojima uspješno surađuje već više od pet godina. Chefovi su tako svoje kuhinje zamijenili onom u Franckovom restoranu za zaposlenike te im pripremili vrhunski izbor tradicionalnih jela za ručak.

JRE & Franck, 130 godina poslovanja
Foto: Mateja Vrčković

JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, ponosni je član međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 gastronomski ambicioznijih restorana. Ovoga su puta u Francku kuhali šefovi kuhinja iz renomiranih restorana diljem Hrvatske kao što su Dubravkin put iz Zagreba, Navis i Villa Ariston iz Opatije, Konoba Pelegrini iz Šibenika, konoba Boba iz Murtera, restoran Korak iz Plešivice, Konoba Zijavica iz Moščenićke drage, te restoran Pergola iz Savudrije.

JRE & Franck, 130 godina poslovanja
Foto: Mateja Vrčković

Jela s jelovnika su oduševila djelatnike Francka, koji su se u velikom broju odazvali pozivu na objed u Franckovom restoranu za zaposlenike, bila su dio jelovnika koji se sastojao od čak 8 odličnih jela a koja su pripremili chefovi i njihovi timovi:

Konoba Pelegrini - sušeni morski pas sa orzom

Konoba Boba - maništrun od sipe sa slanutkom

Restoran Zijavica - varivo od hobotnice s graškom

Villa Ariston - okruglice od piletine s tikvicama i koromačem

Restoran Dubravkin put - ragu od crne slavonske svinje i dimljeni krumpir

Restoran Pergola - svinjska rebarca i graten od krumpira

Design Hotel Navis - kobasice, ombolo i kiseli kupus

Restoran Korak - rolada od turopoljskog odojka sa salatom

JRE & Franck, 130 godina poslovanja
Foto: Mateja Vrčković

Svoje su kulinarsko umijeće Franck zaposlenicima pokazali kroz posebno osmišljen jelovnik temeljen na tradicionalnoj recepturi kraja iz kojeg dolaze. Na slavljeničkom jelovniku za zaposlenike bile su tako kobasice i kiseli kupus, okruglice s piletinom i tikvicama, svinjska rebarca i krumpir, sipa i čičvarda, ragu od crne slavonske svinje te mnoga druga jela od kojih je svatko birao ona po svome ukusu. Upravo je spoj nesvakidašnjih i pomalo zaboravljenih gastronomskih delicija s potpisom poznatih chefova bila jedinstvena prilika za prigodnu proslavu velike 130. obljetnice kompanije.

JRE & Franck, 130 godina poslovanja
Foto: Mateja Vrčković

Franckova priča seže u 1827. godinu kada je mladi, ambiciozni njemački poduzetnik Johann H. Franck po prvi puta uspio ljekovitu biljku cikoriju preraditi u napitak od cikorije. Zagrebačka tvornica otvorena je 1892. godine na tadašnjoj periferiji Zagreba, u Vodovodnoj ulici gdje se nalazi i danas, a početak djelatnosti utemeljila je upravo na ideji Johanna Francka, prerađujući cikoriju u topli napitak. Kompanija je strateški usmjerena na daljnji razvoj te održivi rast poslovanja u kategoriji toplih napitaka kroz kontinuirano ulaganje u proizvodnu izvrsnost i primjenu naprednih tehnoloških rješenja te razvoj inovativnih koncepata i proizvoda kojim uvodi nove trendove i doprinosi razvoju cjelokupnoga tržišta. To je vrijednost na kojoj je kompanija izgrađena i predstavlja jednu od okosnica poslovanja.

JRE & Franck, 130 godina poslovanja  Foto: Mateja Vrčković