Hotel, restoran i vinarija Boškinac, još je jednom otvorio svoja vrata nakon zimske pauze. A to je za guramne i hedoniste znak za pokret, za planiranje posjeta Boškincu, oazi hedonizma, bez obzira koja je vaša definicija ovog pojma. Jer ovdje, iz sezone u sezonu, vlasnici Boris i Mirela Šuljić, poznatoj priči o otoku, tradiciji i Boškincu, spremno dodaju novu dimenziju.

Boskinac
Dean Dubokovic i Nejc Pernek 

A kako najbolje doživjeti tu priču? Tako da udobno smješteni na nekoj od raskošnih terasa ili u udobnosti moderno uređenog interijera, otvorite sva osjetila te uz vrhunsku uslugu i čašu nekog od top Boškinac vina zakoračite u svijet gastronomije koja je ovdje odraz samog otoka.

Boskinac
Fabio Šimićev 

Boškinac predstavlja visoku mikro lokalnu otočku kuhinju, modernu i iskrenu, onu koja će u novoj sezoni na vaš tanjur donijeti najbolje od dramatičnog krajolika Paga – kamenjara, potoka, polja, mora i uzmorja. Začinjeno tradicijom. Vrhunska mlada paška janjetina, svježa riba lokalnih ribara, podvelebitski škampi, začinsko bilje koje tim Boškinca vrijedno sakuplja, paška sol i maslinovo ulje iz lunjskih maslinika, nekoliko varijanti svježe i fermentirane skute i mladog te odležanog ovčjeg sira, bilje iz potoka podno hotela, sve je to dio jela koja je Michelinov vodič nagradio zvjezdicom.

Boskinac
Dean Dubokovic i Nejc Pernek 

Boskinac
Dean Dubokovic i Nejc Pernek 

U novu je sezonu restoran Boškinac zakoračio s tri degustacijska menija, dva od 5 (jedan je vegetarijanski) i jedan od 8 sljedova koji su u potpunosti zaokruženi uz još nekoliko pozdrava iz kuhinje, pre-desert i petit fours. A sve to uz nezaobilazna Boškinčeva vina te odličnu vinska kartu. Sredinom ožujka iz Boškinca najavljuju otvaranje konobe koja će i dalje nuditi prava, tradicionalna jela dalmatinske konobe a nešto kasnije, za Uskrs, otvorit će i svoj raskošni bar u vrtu. Sve to je i više nego dovoljno razloga za posjet otočkoj oazi hedonizma.

Fabio Šimićev, Dean Dubokovic i Nejc Pernek Hotel, restoran i vinarija Boškinac