Jede vam se nešto ukusno, po mogućnosti zdravo i jednostavno za pripremu? Imamo rješenje - pileći fajitas, mali dašak Meksika kojim možete začiniti svoju gastro svakodnevicu. Za razliku od uobičajenih recepata za ovo jelo, ovaj ćemo put fajitas raditi u plehu i u pećnici, znači priprema je jednostavna a okusi će se još bolje prožeti. Koristit ćete i tortilje kao i umak od avokada i kiselog vrhnja a važni su, naravno, začini, oni nose cijelo jelo pa unaprijed pripremite, ako nemate kod kuće - čili prah, korijander, mljevenu papriku, kim i papar.

Za cijelo jelo vam treba malo više od pola sata a evo koji vam ostali sastojci trebaju:

60 dkg pilećih prsa bez kostiju, narezanih na
3 paprike - 1 crvenu, 1 zelenu i 1 žutu - očišćene i narezane na trakice
1 srednji žuti luk, prepolovljen i narezan
2 češnja češnjaka, mljevena
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg soka limete
3 žlice nasjeckanog korijandera
2 žličice čilija u prahu
1.5 žličica mljevenog kima
1 žličica mljevene paprike
1/2 žličice mljevenog korijandera
Sol i svježe mljeveni crni papar
8 tortilja od brašna
Umak po želji - kiselo vrhnje, kriške avokada ili guacamole, rajčice narezane na kockice…

profimedia-0194384375.jpg
Profimedia 

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C te namažite lim za pečenje. U maloj posudi pomiješajte čili u prahu, kim, papriku, korijander, sol i papar i ostavite sa strane.
Na lim za pečenje rasporedite paprike i žuti luk. Na vrh stavite pileće trakice, a zatim ravnomjerno pospite češnjak i začine preko pilećih trakica.
Po vrhu pokapajte maslinovo ulje pa sve izmiješajte da se ravnomjerno premaže. Raširite u ravnomjeran sloj i stavite peći dok povrće ne omekša i piletina se ispeče, oko 18 - 25 minuta. Tortilje čvrsto zamotajte u foliju i zagrijte u pećnici tijekom zadnjih 5 minuta.
Ravnomjerno pokapajte sok od limete preko pilećih fajitasa, pospite korijanderom i dodajte još soli po želji. Napunite tortilje te poslužite s umakom po želji.