Svježa rajčica i bosiljak pomiješani s tjesteninom al dente i kremastom mozzarellom - jesu li vam već krenule zazubice? Nama jesu! Ovo je jedan od onih okusa ljeta kojem se rado vraćamo i u hladnijim danima. Jednostavan recept za brzu večeru baziran je na prilogu Caprese od sira mozzarelle, narezane rajčice i svježeg bosiljka prelivenog maslinovim uljem. Sad smo samo još dodali tjesteninu i začine i večera je na stolu!. Provjerite recept u nasatavku!

Sastojci:
cca 20 dkg tjestenine, recimo farfalle
1 žlica + još pola žličice soli
1/3 šalice maslinovog ulja
3 do 5 režnja češnjaka, mljeveno
1 žličica svježe mljevenog papra
3 šalice cherry rajčice, prepolovljene
cca 20 dkg mozzarella (dva pakiranja), rastrgana
10 velikih svježih listova bosiljka, natrganih

profimedia-0348034325
Profimedia 

Priprema:
Prvo skuhajte tjesteninu i to al dente. Ako je tjestenina premekana ili prekuhana, raspast će se kad se pomiješa s ostalim sastojcima. Potom napravite umak - u velikoj zdjeli pomiješajte ulje, mljeveni češnjak, papar i 1⁄2 žličice soli.
Kad je tjestenina gotova, ocijedite je i dodajte u zdjelu s maslinovim uljem. Promiješajte.
Dok se tjestenina hladi, narežite mozzarellu na manje komade te je dodajte tjestenini (ne brinite ako tjestenina nije potpuno hladna). Rajčice prepolovite, a listove bosiljka natrgajte. Brzo sve promiješajte i gotovi ste! Poslužite hladno, toplo ili na sobnoj temperaturi, svejedno će biti jako ukusno!