Novi, zimski broj najslasnijeg magazina StoryGourmet u znaku je povratka tradicionalnoj kuhinji. Kao restoran broja predstavljamo nezaobilazni zagrebački Vinodol, gdje smo naučili pripremati pačja prsa. Patkom, guskom i sušenim gljivama bavili su se i naši chefovi, koji su osmislili sjajne zimske recepte od kojih rastu zazubice.

Zimski broj StoryGourmeta u znaku povratka tradiciji
Foto: StoryGourmet Press

Doznali smo i kako nastaje bakalar na bijelo na obiteljskom gospodarstvu u selu Bačva, a chef Ivan Pažanin u Kaštel Kambelovcu kušao je ribu tradicionalno mariniranu u soli. Dašak Dalmacije otkrili smo i u Zaprešiću, gdje konoba Bonaca nudi tradicionalne mediteranske specijalitete poput skradinskog rižota, viške pogače, gulaša od hobotnice...

Zimski broj StoryGourmeta u znaku povratka tradiciji
Foto: StoryGourmet Press

Iako su putovanja trenutačno otežana, naš suradnik Hrvoje Petrić posjetio je Portugal, gdje se družio sa slavnim chefovima i kušao njihova sjajna jela, a donosimo i putopis iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Glazbenik Ricardo Luque upoznao nas je s tradicionalnom venezuelskom kuhinjom, a slastičarka Tea Mamut predlaže pet slastica kojima su glavni sastojak citrusi.

Zimski broj StoryGourmeta u znaku povratka tradiciji
Foto: StoryGourmet Press

Raspravljamo i o čašama za pjenušac, bačvama za vino domaće proizvodnje, božićnom pivu, filter kavi... Dašak optimizma donosi nam međimurski vinar Branimir Jakopić koji, unatoč krizi, otkazanim narudžbama i propalim poslovima, smišlja nova vina i uskoro očekuje bolje dane.