S krajem studenoga održanog natjecanja European Beer Challenge 2020 u Londonu Varionica se vratila s naramkom priznanja! Njihov pale ale ovjenčan je nagradom Double Gold kao najbolje od najboljih piva u svojoj kategoriji, njihov Noel Passion Sour dobio je broncu, a novo, kolaboracijsko pivo Chef's Beer također je zlatno. Uspjeh je time veći kad znamo da je na ovo prestižno natjecanje pristiglo na tisuće uzoraka piva iz 39 zemalja!

Varionica pokorila europske pivske Oscare
Foto: Šime Lugarov


“Nagrada na natjecanju European Beer Challenge najveće je priznanje u pivarskoj industriji. Natjecanje je jako strogo, a metoda ocjenjivanja koju koriste zove se The Triple Blind Tasting method. Suci ne mogu vidjeti bocu, ne znaju iz koje zemlje pivo dolazi te koja mu je cijena. Čak ne smiju ni međusobno diskutirati i razmjenjivati mišljenja o kušanom pivu. Pobjeda na takvom natjecanju velika je čast, a dijelimo je s cijelim našim timom i svima koji nas podržavaju”, poručio je Matija Mrazek, brewmaster Varionice.

Varionica pokorila europske pivske Oscare
Foto: Šime Lugarov


Red je i da predstavimo nagrađena piva iz Varionice. Pale ale njihovo je osnovno pivo, drago mnogima, a za njega direktor Varionice Davor Simičić kaže da ga je osvojeno dvostruko zlato zaigurno upisalo na međunarodnu kartu izvrsnih piva. Drugo nagrađeno pivo je Noel Passion Sour, napravljeno za Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. To je osvježavajuće pivo, njemačkog tradicionalnog stila gose, koji su posljednjih godina oživjele craft pivovare, obogaćeno pireom od marakuje.

Varionica pokorila europske pivske Oscare
Foto: Šime Lugarov

Atrakcija je i Varioničino kolaboracijsko pivo Chef's Beer nastalo u suradnji sa Zmajskom pivovarom, slovenskom pivovarom Barut brewing and blending, chefom Matom Jankovićem i vinarom Alenom Bibićem. Chef's Beer kombinira najfinije sastojke, majstorske vještine i stoljetnu tradiciju, no s modernim zaokretom. Pivo je kompleksno, s relativnom visokim udjelom alkohola, a odlikuje ga pregršt savršeno usklađenih aroma. Pivo je kuhano sa suhim grožđem vinske sorte maraština i odležavano devet mjeseci u malim bačvama te je oplemenjeno kulturama plemenite plijesni.