U svijetu brojnih virtualnih događaja jedan je posebno privukao pažnju kako profesionalaca tako i zaljubljenika u svijet gastronimije. Svjetski poznati The World's 50 Best Restaurants pružio je globalnoj gastro zajednici priliku za sudjelovanjem u The 50 Best Recovery Summitu, događaju koji je kroz tri dana i kroz različite formate live razgovora sa svjetski poznatim chefovima i profesionalcima ukazao na novi smjer razvoja globalne gastro scene. Govorilo se o velikim i globalnim problemima nastalim zbog pandemije, novim formatima poslovanja, o tome kako će izgledati restorani nakon krize te kako zajednica zajedničkim snagama može oblikovati ravnopravnu i održivu budućnost u ovoj industriji. Svojim iskustvom i sudjelovanjem doprinjeli su chefovi kao što su Dominique Crenn, Tim Raue, Kyle Connaughton, Björn Frantzén, Daniel Humm, Clare Smyth, Julien Royer, Camilla Marcus, Garima Arora...
U sklopu Summita najavljena je i nova hvalevrijedna inicijativa 50 Next. Inicijativa je predsatvljena kao buduća lista ljudi koji će oblikovati budućnost gastronomije. Projekt započinje u 2021.u partenrstvu s institucijom "Basque Culinary Center" a sudionici projekta bit će osobe do 35. godina starosti koje svojim radom, znanjem i predanošću inspiriraju, osnažuju i povezuju raznoliku zajednicu. Lista zanimanja mogućih sudionika je široka, svi su slobodni prijaviti se te postati dio zajednice koja će globalnim i raznolikim iskustvom doprinjeti razvoju globalne gastronomije u novom formatu.