Bolognese umak sa špagetima klasično je jelo koje se redovito nalazi na meniju mnogih. Brz, jednostavan, a ukusan obrok idealna je kombinacija koja iznova oduševljava naša nepca. Međutim, jedan od najpopularnijih domaćih chefova podijelio je svoj jedinstven recept, kako bi vam ovaj obrok ispao savršeno svaki put. Dobar tek!

Sastojci za 4 osobe:
Mljevena junetina-0,80kg

Kobasica talijanska(moze rostiljka mekana)-0,20kg

Maslinovo ulje

Maslac

Mrkva (rezana na male kockice) - 0,15kg

Luk(sitno narezan)1veca glavica

Celer stabljika (narezan na male kockice)0,10kg

Češnjak (sitno sjeckan) - 2 režnja

Rajčica pelat - 1 mala konzerva

Cherry rajčica - 0,25

Mlijeko-0,15l

Koncentrat rajcice-2 žlice

Sol

Papar

Lovorov list

Bijelo vino (Petrač graševina) - 0,2l

Tagliatele - 0,5kg

Priprema:

U tavi zagrizemo maslac i maslinovo ulje. Dodamo mrkvu i prirjamo 10 minuta. Zatim dodamo celer, luk i češnjak (u razmacima od pet minuta) i pirjamo oko 45 min do 1h na laganoj vatri da se povrće raspadne. Cherry rajčicu posolimo, nauljimo i pečemo u pećnici 20min na 180 stupnjeva. Usitnimo ih štapnim mikserom. Dodamo meso i pržimo sa svih strana da dobije lijepu boju i karamelizira se. Pirjamo oko 40-45min. Dodamo usitnjenu kobasicu i pirjamo jos 40 minuta. U meso dodajemo pelat (izmiksani),pečene rajcice i koncentrat . Kuhamo na srednje jakoj vatri još 1h. Dodamo mlijeko. Začinimo sa soli i parom i dodamo par listića lovora i bijelo vino. Kuhamo još 15 min dok vino ne ispari. U zasoljenoj vodi skuhamo tagliatele. U tavi izmiješamo meso i tjesteninu. Serviramo u dubokom tanjuru. Poslužimo ribani grana padano ili parmigiano.