Novi chef Goran Stanisavljević unio je opojnu energiju u kuhinju, što se odrazilo i na jelovniku. Hrana je izvrsna, maštovita, skladnih okusa, vizualno primamljiva i tehnički dobro pripremljena. Koncept bistroa je ručak s Dolca, gdje se iz dana u dan, ovisno o ponudi tržnice, nudi šest različitih jela, a večera je isključivo à la carte. Tatarski od volova srca postao je klasik koji morate kušati. Mekana, nježna i bogata konfitirana patka s pireom od ljubičastog batata s raguom od gljiva, crvenom lećom i jusom od vanilije jelo je koje svakako preporučujemo, kao i sočan goveđi rep s krumpirom, mrkvom, jusom, guancialeom i vlascem. Među desertima oduševljava crème brûlée od kestena te kolač od maka s glazurom od marmelade.

  Pod Zidom je među gostima omiljen i zbog odlične ponude vina. Vinska je karta početkom studenoga proširena ponudom organskih i biodinamičkih vina koja svojom posebnošću zaokupljaju sve više pažnje. Tako ovdje možete kušati i vina legendarnog Gravnera, Batiča, Radikona, Prinčiča i drugih velikana. Od hrvatskih vinara nude najbolje etikete obiteljske vinarije Tomac, Šember, vinarije Boškinac, Bibich, Terzolo, Krauthaker, Bire, Bura-Mrgudić i brojnih drugih ,ali i vina pod vlastitom etiketom Pod Zidom (pjenušac, bijelu i crvenu kupažu) za koje su prošle godine nagrađeni i Regpakom, najvažnijom regionalnom nagradom za packaging.
Vinske degustacije s vinarima, gostujuće večere etabliranih chefova, učestale svirke i eventi, sve to pridonosi živoj atmosferi ovog hvalevrijednog bistroa u samom centru grada. Cijene su i više nego prihvatljive, a kvalitetna i ukusna hrana te raznolikost i izvrsnost ponude vina dovoljan su razlog da posjetite bistro & wine bar o kojem svi pričaju i kojemu se redovito vraćaju.
Bistro & Wine bar Pod Zidom, Ulica Pod zidom 5, Zagreb Tel.: 099/325-3600 e-mail: info@podzidom.hr